Το μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου μέσω του Omega για την καταδίκη του τέως Κιτίου: Αποκατάσταση της αλήθειας και του αισθήματος δικαιοσύνης στο ποίμνιο (video)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος. Φωτογραφία via Φιλελεύθερος




Λιγότερες από δέκα μέρες απομένουν μέχρι τη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, κατά την οποία θα εξεταστεί η εκκλησιαστική ποινή που θα επιβληθεί στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο ο οποίος κρίθηκε ένοχος για άσεμνη επίθεση κατά 16χρονης το 1981.

Με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο να στέλνει το δικό του μήνυμα για την απόφαση που θα ληφθεί, εξερχόμενος του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, όπου λειτούργησε σήμερα, ανήμερα της Πεντηκοστής.

«Θα συνέλθει η σύνοδος θα συζητήσει το θέμα και θα αποφανθεί. Έχουμε πει ότι είμαστε όργανο το οποίο θα αποκαταστήσει και την αλήθεια και το αίσθημα δικαιοσύνης στον κόσμο», σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο κανάλι Omega.

Οι επιλογές που έχει στη διάθεσή της η Ιερά Σύνοδος για το μέλλον του τέως Κιτίου είναι είτε η καθαίρεση είτε η επ’ αόριστον αργία, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με τον εγκλεισμό του σε μοναστήρι.

Πάντως, στην ατζέντα της συνεδρίας της 13ης Ιουνίου, αναμένεται να τεθούν και άλλα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και αυτά της αποκατάστασης του Παγκράτιου Μερακλή και του Ανδρέα Πιτσιλλίδη. Υποθέσεις που κατά τον θεολόγο Θεόδωρο Κυριακού θα έχουν θετική έκβαση.

«Τα δεδομένα νομίζω ότι είναι θετικά και για τις δύο περιπτώσεις, θα κλείσουν δύο πληγές της κυπριακής εκκλησίας. Πρώτα πρώτα το θέμα του Παγκράτιου, 25 ολόκληρα χρόνια βρίσκεται σε αργία, νομίζω πρέπει να λήξει αυτή η τεράστια αδικία. Και νομίζω ότι και το θέμα του Ανδρέα Πιτσιλλίδη θα έχει αίσιο τέλος μιας και ο Ανδρέας με τις εξηγήσεις που δίνει στη Σύνοδο είναι τέτοιες που νομίζω θα γίνουν αποδεκτές».

Όπως εξηγεί ο κύριος Κυριακού, σε περίπτωση άρσης της αργίας του, ο Παγκράτιος Μερακλής θα μπορεί να τελεί μυστήρια και θείες λειτουργίες, ενώ ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης με την άρση του αφορισμού του θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στα μυστήρια της εκκλησίας.

Πρώτα ελληνοτουρκικά, μετά το Κυπριακό, εκτιμούν οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί, που προωθούν πρωτοβουλίες: Συγκοινωνούντα δοχεία με δέλεαρ τα ενεργειακά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: