Το Αγιον Ορος επισκέπτεται ο υπουργός Αμυνας Στεφανής: Συναντήσεις στο δήμο Αριστοτέλη και σε Μητροπόλεις της περιοχής

FILE PHOTO Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR




Συνάντηση με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στυλιανό Βαλιάνο, είχε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο ‘Αγιον Όρος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στη συνάντηση συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία του ΥΠΕΘΑ με τον δήμο Αριστοτέλη “για την ικανοποίηση αιτημάτων και τη δημιουργία απαιτούμενων υποδομών που έχει ανάγκη η τοπική οικονομία.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται και επιβεβαιώνουν τον ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια, ο κ. Στεφανής μετέβη στην ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου όπου συναντήθηκε με τον μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητο.

Πριν αναχωρήσει ο κ. Στεφανής για το ‘Αγιον Όρος επισκέφθηκε και προσκύνησε τον ιστορικό ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας, τον μοναδικό στην Ελλάδα που λειτουργεί και ως μουσείο. Διαθέτει γυάλινο πάτωμα με τρία ανασκαφικά επίπεδα, στα οποία απεικονίζονται οι ιστορικές φάσεις της λατρευτικής χρήσης του, από την αρχή της οικοδόμησής του ως Παλαιοχριστιανική Βασιλική τον 5ο αιώνα έως το 1812, οπότε πήρε τη σημερινή του μορφή.

Καθ’ οδόν για το ‘Αγιον Όρος, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επισκέφθηκε την ιερά μονή Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκη”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κ.Γ.
Ελλάδα Αθήνα 

Πιθανόν πριν την σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο να πει το το «ναι» ο Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, λέει ο Στόλτενμπεργκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: