Τη Λευκωσία την ενδιαφέρει μια σταθερή κυβέρνηση στην “Μητέρα Πατρίδα”: Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδος και η στενή συνεργασία με την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράφει το Πρωτοκόλλο Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών της νέας κυβέρνησης μετά το τέλος της ορκωμοσίας τους, στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, Τρίτη 27 Ιουνίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Το ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ

Η Ελλάδα έχει από την Κυριακή νέα κυβέρνηση. Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής έχουν αναδείξει νικητή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει εξασφαλίσει αυτοδυναμία και μπορεί να κυβερνήσει για την επόμενη τετραετία. Το αποτέλεσμα έχει… προσφέρει τη δυνατότητα συγκρότησης μιας κυβέρνησης, που θα μπορεί να διαχειριστεί τα μεγάλα και τα μικρά ζητήματα της χώρας, έχοντας εξασφαλίσει μια ισχυρή εντολή.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα, που έχει οδηγηθεί σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις, μπορεί εφεξής να προχωρήσει χωρίς νέες περιπέτειες, νέες εκλογές, αυτό είναι θετική εξέλιξη. Αυτό που προέχει είναι η χώρα να έχει σταθερή κυβέρνηση.

  • Κι αυτό δεν αφορά τη συγκεκριμένη, αυτή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά γενικά όλους όσους κυβέρνησαν και θα κυβερνήσουν την Ελλάδα. Η σταθερότητα είναι σημαντικό στοιχείο στη διαχείριση των προβλημάτων, στη διακυβέρνηση μιας χώρας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 11-12 Ιουλίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Αν και δεν αναμένονται εκπλήξεις, είναι σημαντικό, μετά από καιρό, να βρεθούν και να συζητήσουν οι δυο, θέματα, που αφορούν και τις δυο χώρες. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει αποτέλεσμα.

ΕΙΝΑΙ πρόδηλο ότι τη Λευκωσία την ενδιαφέρει μια σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα καθώς, όπως είναι γνωστό, ήταν και παραμένει το μόνιμο στήριγμα μας στον αγώνα για την ανατροπή των κατοχικών δεδομένων στο νησί. Συνεπώς, οι όποιες εξελίξεις στην Αθήνα, μας ενδιαφέρουν καθώς εκ των πραγμάτων μας επηρεάζουν.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές πως ο ελληνισμός πρέπει να δρα συλλογικά καθώς συλλογικά αντιμετωπίζει τον ελληνισμό η κατοχική δύναμη, η Τουρκία.

  • Γι αυτό και επιμένουμε ότι θα πρέπει να είναι συνεχής ο συντονισμός και να αναβαθμίζεται η συνεργασία Αθηνών και Λευκωσίας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί πολύ σύντομα τη Λευκωσία.

Είθισται να πραγματοποιείται το πρώτο επίσημο ταξίδι νεοεκλεγέντα Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο. Όπως και νεοεκλεγέντα Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στο νησί, πέραν από τα τυπικά, τη σημειολογία και τους συμβολισμούς, θα πρέπει να έχει και ουσία. Κι αυτό θα γίνει με τη συζήτηση των επόμενων βημάτων. Θα πρέπει πρωτίστως να θεσμοθετηθεί η συνεργασία αυτή. Δεν θα κουραστούμε ποτέ να το επαναλαμβάνουμε.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Δεν δουλεύει η «πολιτική του κατευνασμού» της Τουρκίας: Ο Ταγίπ Ερντογάν κοροϊδεύει την Ευρώπη και αυτή του παραχωρεί όλο και περισσότερα “δώρα”…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: