Στήριξη Ανδρουλάκη στον Μάντζο, επίθεση στον Τσίπρα: Είναι ο πρωθυπουργός που παρέδωσε στα funds 90 δισ. κόκκινα δάνεια

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του Μega




Σκληρή ήταν η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στον ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθειά του να εξισώσει, όπως είπε απόψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Μέγκα , τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος και υποψήφιο Επικρατείας, Δημήτρη Μάντζο με τον πρώην βουλευτή της ΝΔ , Ανδρέα Πάτση . Ο κ. Ανδρουλάκης στήριξε πλήρως τον Δ. Μάντζο ενώ καυτηρίασε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ο Μάντζος είναι ο Πάτσης του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ποιότητα του ήθους της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που προσβάλει τον κόσμο της Αριστεράς. Η απελπισία  κάνει επιθετικό τον κ. Τσίπρα.

Τώρα, λοιπόν, έρχεται πάλι τρεις ημέρες πριν τις εκλογές από τον πανικό του -γιατί ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται- να εξομοιώσει τον Πάτση με τον Μάντζο. Τι είναι ο Πάτσης; Ένας εν ενεργεία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που έχει στην κατοχή του εισπρακτική εταιρεία, που αγόρασε 62,7 εκατ. ευρώ “κόκκινα δάνεια” στην τιμή των 4 εκατ. ευρώ. Και εξομοιώνει αυτόν με έναν νέο άνθρωπο που, πριν γίνει Εκπρόσωπος Τύπου, εργαζόμενος σε μία εταιρεία πολλών δικηγόρων κάνει μία δικηγορική πράξη. Δεν μπορεί αυτή η δικηγορική πράξη να συμψηφιστεί με τον Πάτση» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε :

«Μου λέει μάλιστα ο κ. Τσίπρας να τον βγάλω από τα ψηφοδέλτια, όταν ο στενότερός του συνεργάτης καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο ως ένα πρόσωπο εμπλεκόμενο στο “βρώμικο” παιχνίδι των τηλεοπτικών αδειών και, αντί να τον στείλει σπίτι του, τον έχει στα ψηφοδέλτιά του.Ο κ. Τσίπρας μιλά για “κόκκινα δάνεια”; Η εργασιακή ύλη του κ. Μάντζου προκύπτει από τον νόμο, που ψήφισε ο κ. Τσίπρας. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να έχει φύγει ήδη από το πολιτικό σύστημα. Είναι ο πρωθυπουργός  που ψήφισε να παραδοθούν 90 δισ. “κόκκινα δάνεια” στα funds, ενώ υποσχόταν “σεισάχθεια”, και μου κάνει σήμερα ηθικά μαθήματα για έναν νέο δικηγόρο, που υπέγραψε μία νομική πράξη σε μία δικηγορική εταιρεία. Είναι ντροπή».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής θύμισε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας τρεις ημέρες πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου, ήταν να προσκαλέσει τους δήθεν παραστρατημένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. «Αποκάλυψε την ιδιοτέλεια, γιατί δεν ψήφισε την τροπολογία που απαγόρευε τη συμμετοχή των Κασιδιάρηδων στο δημοκρατικό μας πολίτευμα», ανέφερε.

Ο κ. Ανδρουλάκης έδειξε σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας», και σχολίασε: «Για να δείτε το μέγεθος της υποκρισίας και της αναξιοπιστίας. “Ασυδοσία funds”. Το λέει το κόμμα που έδωσε τα “κόκκινα δάνεια” χωρίς κριτήρια διαπραγμάτευσης δανειολήπτη – funds. Δεύτερον, “προστασία της πρώτης κατοικίας”. Την προστασία της πρώτης κατοικίας την ψήφισε το κόμμα μας το 2010. Εμείς προστατεύσαμε χιλιάδες πρώτες κατοικίες. Για πείτε μου, ο κ. Τσίπρας τι ψήφισε το 2010; Το καταψήφισε. Και έρχεται να κοροϊδέψει τρεις ημέρες πριν τις εκλογές τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε .




Για τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στις εκλογές της Κυριακής ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι στις 21 Μαΐου έκανε ένα πρώτο μεγάλο βήμα και φιλοδοξεί να κάνει το δεύτερο μεγάλο βήμα την Κυριακή.

Υποστήριξε ότι μια κρίσιμη μάζα του ελληνικού λαού ψήφισε υπό τον φόβο να μην έρθουν τα χειρότερα και όχι γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει παράξει πολύ καλό έργο. «Να πούμε τα στοιχεία, που είναι αποκαλυπτικά: 50 δισεκατομμύρια νέο χρέος, εξωτερικό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών μεγαλύτερο από το 2010. Είχαμε 12% πέρυσι, 9% φέτος. Και η Νέα Δημοκρατία λέει ότι ‘’συμβαίνει σε όλες τις χώρες”. Η Πορτογαλία 1% έλλειμμα πέρυσι, 1% πλεόνασμα φέτος. Τα 2/3 των εσόδων του κράτους είναι έμμεσοι φόροι, που χτυπούν τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους Έλληνες. Και ακόμα ένα στοιχείο πιο αποκαλυπτικό είναι η μείωση των πραγματικών μισθών κατά 7%» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή τελειώνουμε τον μηχανισμό του φόβου για τα χειρότερα. Θα έχουμε σε πρώτη φάση μια ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση και σε δεύτερη φάση μια κυβερνητική, σοσιαλδημοκρατική επιλογή της σύγχρονης Κεντροαριστεράς» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

  • Κατέκρινε ως τυχοδιωκτική την δημόσια αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θράκη υπογραμμίζοντας τη θετική πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς είμαστε που ενώσαμε τη Θράκη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου γκρέμισε τις μπάρες της ντροπής το 1995, και μετά με υπουργό Παιδείας τον Γιώργο Παπανδρέου – στην επόμενη κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη – κάναμε το νόμο του 5 τοις χιλίοις. Τι έκανε αυτός ο νόμος; Σταμάτησε την τεράστια ροή Ελλήνων μουσουλμάνων να σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της ‘Αγκυρας και της Κωνσταντινούπολης κι άρχισαν να σπουδάζουν στα ελληνικά πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα – σύμφωνα με τις έρευνες – σε 20 χρόνια να πενταπλασιαστούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων στη Θράκη».

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία εμπλοκή τρίτης χώρας, αλλά πρόσθεσε « πρέπει αυτά τα θέματα να τα αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία, με θεσμικές παρεμβάσεις και όχι με τυχοδιωκτισμούς για μικροκομματικά συμφέροντα λίγο πριν τις εκλογές», επικρίνοντας τόσο τη Ντόρα Μπακογιάννη για απρέπεια όσο και τον Αλέξη Τσίπρα ό οποίος δεν ζητάει από τους μουσουλμάνους βουλευτές του να πουν ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάννης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Τσίπρας στο Σύνταγμα: Την Κυριακή κρίνεται σε ποιά Ελλάδα θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: