Συνελήφθησαν δύο Αιγύπτιοι διακινητές των μεταναστών που διασώθηκαν στην Κρήτη-Οδηγούνται στον εισαγγελέα

Από τους διασωθέντες μετανάστες στην Κρήτη screenshot ert




Στον εισαγγελέα Ηρακλείου θα οδηγηθούν σήμερα οι δύο συλληφθέντες ως διακινητές στην υπόθεση των μεταναστών που διασώθηκαν χθες, καθώς το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν, εξέπεμψε σήμα SOS, λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ έπλεε στα ανοικτά της Κρήτης.

Οι δύο άνδρες, Αιγύπτιοι, οι οποίοι διασώθηκαν μαζί με άλλα 78 άτομα στη διάρκεια επιχείρησης που στήθηκε για την ρυμούλκυση του σκάφους στους Καλούς Λιμένες, όπως προέκυψε από την προανάκριση που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, είχαν τον ρόλο των διακινητών.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση συμμορίας, έκθεση, διευκόλυνση παράνομης εισόδου στη χώρα κατά συναυτουργία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Για τους υπόλοιπους 78, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο εισαγγελέας Ηρακλείου απέχει από την ποινική δίωξή τους το αδίκημα της παράνομης εισόδου από την χώρα.

Οι 77 εξ’ αυτών αναμένεται, πιθανώς απόψε, με το πλοίο της γραμμής να αναχωρήσουν από το νησί, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε δομή στην ηπειρωτική χώρα. Ένας από τους διασωθέντες χθες το απόγευμα αισθάνθηκε πόνο στην πλάτη και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Οι διασωθέντες φιλοξενούνται προσωρινά στην αίθουσα Λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου, με τη σύμπραξη των τοπικών φορέων (του δήμου Ηρακλείου, της Αναπτυξιακής μέσω του προγράμματος Εστία, του Οργανισμού Λιμένος, της Αρχιεπισκοπής Κρήτης) συγκεντρώθηκαν όλα τα απαραίτητα για την διαμονή και την διατροφή τους. Κινητοποίηση υπήρξε και από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου γιατροί να υποβάλλουν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις τους μετανάστες.

Για την διάσωση των 80 επιβαινόντων στο ιστιοφόρο σήμανε συναγερμός στις τοπικές λιμενικές αρχές λίγο πριν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουνίου.

Τα σκάφη των Λιμενικών Σταθμών Παλαιόχωρας, Ιεράπετρας και Αγίας Γαλήνης ρυμούλκυσαν το ιστιοφόρο που έπλεε στα ανοικτά, νοτίως της Κρήτης, στους Καλούς Λιμένες. Συνολικά διασώθηκαν 51 άνδρες, 17 γυναίκες – μία έγκυος και 12 παιδιά, κατά δήλωσή τους Αφγανοί, Παλαιστίνιοι και Σύροι. Στη συνέχεια, με λεωφορεία μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο, όπου διενεργήθηκε η προανάκριση, η καταγραφή και η ταυτοποίησή τους.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Εντοπίστηκαν έξι διακινητές, υπεύθυνοι για το ναυάγιο της Πύλου με τους 79 νεκρούς και τους εκατοντάδες αγνοούμενους: Τραγικές στιγμές στο λιμάνι της Καλαμάτας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: