Νέα συμφωνία προβλέπει παράταση της ανακωχής για 8η ημέρα, υποστηρίζει η Wall Street Journal: “Τα βρήκαν” το Ισραήλ και η Χαμάς λένε οι Αιγύπτιοι

epa11003307 Palestinian President Mahmoud Abbas (R) meets with US Secretary of State Antony Blinken at his office in the West Bank city of Ramallah, 30 November 2023. EPA, NASSER NASSER POOL




Το Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, συμφώνησαν να παραταθεί η ανακωχή για όγδοη ημέρα, προκειμένου να διευκολυνθεί η απελευθέρωση κι άλλων ισραηλινών ομήρων σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων.

Τα παραπάνω αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές της στην αιγυπτιακή διπλωματία.

Δεν έχει υπάρξει καμιά ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων ούτε από το Ισραήλ, ούτε από τη Χαμάς, ούτε από το Κατάρ, το εμιράτο του Κόλπου που διαδραματίζει ρόλο βασικού μεσολαβητή, με την υποστήριξη της Αιγύπτου και των ΗΠΑ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως οι δυνάμεις του είναι έτοιμες για την επανέναρξη των εχθροπραξιών με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας «ανά πάσα στιγμή».

«Είμαστε έτοιμοι για την επίθεσή μας (…) είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε ανά πάσα στιγμή», είπε ο Ντανιέλ Χαγκαρί, εκπρόσωπος του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού.

Απομένουν μερικές ώρες προτού εκπνεύσει η ισχύς της συμφωνίας ανακωχής που άρχισε να εφαρμόζεται την περασμένη Παρασκευή και παρατάθηκε δυο φορές, την τελευταία για 24 ώρες.

Το πρωί της Πέμπτης, η Χαμάς ανέφερε πως οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν να παραλάβουν τα πτώματα τριών ομήρων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για μητέρα, το μωρό της, ηλικίας 10 μηνών, και 4χρονο αγοράκι.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Χαγκαρί αντέτεινε πως δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι των τριών ομήρων και έκανε λόγο για «ψυχολογικό πόλεμο» της Χαμάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-dpa
Τελ Αβίβ, Israel

Φοβερη αποκάλυψη της εφημερίδας New York Times: Το Ισραήλ γνώριζε ότι η Χαμάς σχεδίαζε επίθεση άνευ προηγουμένου, πριν ένα χρόνο…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: