Συνάντηση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου με την Σοφία Ζαχαράκη: Επίσκεψη στην Κύπρο

Φωτό: ΔΗΣΥ via facebook




Την υποψήφια βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Σοφία Ζαχαράκη, τον πρόεδρο της ΝΔ Κύπρου Γιάννη Γεωργούλα και τον γραμματέα ΝΔ Ελληνισμού της Διασποράς Νίκο Θεοδωρόπουλο υποδέχθηκαν σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Λευκωσία ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ξένια Κωνσταντίνου.

Η κυρία Ζαχαράκη, σε συνέντευξη Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κύπρου ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, δήλωσε ότι «ο δεσμός μεταξύ των δύο κομμάτων, Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικού Συναγερμού, είναι ισχυρός. Είναι κοινοί οι στόχοι: για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, αλλά και για ζητήματα πέραν των εθνικών θεμάτων όπως είναι τα ζητήματα της ενέργειας, τα ζητήματα στην ακαδημαϊκή συνεργασία, στον τουρισμό. Όλα αυτά επιθυμούμε, δήλωσε, να τα ξεδιπλώσουμε ακόμη περισσότερο και να τα εντείνουμε υπό την ηγεσία της Αννίτας Δημητρίου».

Όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, η κυρία Ζαχαράκη συνεχάρη τη Νέα Δημοκρατία Κύπρου και την ΟΝΝΕΔ για την συμμετοχή των Ελλήνων που βρίσκονται στην Κύπρο και το ψηλό ποσοστό που έλαβε η Νέα Δημοκρατία.

Τόνισε ότι την 25η Ιουνίου θα πρέπει να επιβεβαιωθεί η θέληση των Ελλήνων, έτσι ώστε «να κάνουμε βήματα σταθερά, τολμηρά και μπροστά για τα επόμενα χρόνια».

Κληθείσα να σχολιάσει την πορεία επίλυσης του Κυπριακού, αλλά και την συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στο εθνικό ζήτημα της Κύπρου, η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε ότι η επίλυση του Κυπριακού δεν θα μπορούσε να είναι δεύτερο ή τρίτο θέμα. «Είναι πρώτο θέμα, βασική προτεραιότητα και θέμα το οποίο η Ελλαδική πλευρά προτάσσει οπουδήποτε και αν βρίσκεται και να είστε απόλυτα πεπεισμένες και πεπεισμένοι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θέτει το ζήτημα αυτό πάντοτε στις διμερείς επαφές του. Και στην πρώτη εθιμοτυπική, αλλά πολύ ουσιαστική επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Χριστοδουλίδη στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές -και από τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά και τον κ. Χριστοδουλίδη- η απόλυτη δέσμευση και στοχοπροσήλωση στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού. Αποτελεί βασική προτεραιότητα και των δύο πλευρών, έτσι ώστε να επιζητήσουμε αυτή τη λύση πάνω στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και πάντα στις δεδηλωμένες προθέσεις για την διζωνική δικοινοτική πραγματικότητα, κάτι το οποίο αξίζει στο νησί».

Κατέληξε, υπογραμμίζοντας: «Βρισκόμαστε μάλιστα σε μια στιγμή που στην Ελλάδα γίνεται έντονος λόγος για την παρέμβαση της Τουρκίας μέσω του τουρκικού προξενείου στις εκλογές, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ροδόπης. Το είδαμε σε μια χρονική στιγμή που θα περιμέναμε τον Έλληνα αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιδράσει με ένα διαφορετικό τρόπο κι όχι να καλύπτει αυτό το οποίο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ροδόπη. Επαναλαμβάνω ότι ζήτημά μας δεν είναι να αποκτήσει την έδρα η ΝΔ και να γίνει γαλάζια, οι πολίτες της Ροδόπης δήλωσαν την πρόθεσή τους και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα σεβαστό. Αυτό το οποίο όμως είναι για εμάς αναμφισβήτητο είναι η καθαρή στάση απέναντι σε τυχόν παρεμβάσεις της Τουρκίας στην επικράτεια».

Μετά το πέρας των δηλώσεων, ο αναπληρωτής πρόεδρος Ευθύμιος Δίπλαρος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Σοφία Ζαχαράκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Μ Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος 

Υπόγειες απειλές Ερντογάν κατά Ελλάδας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα: Επίσκεψη – πρόκληση στα κατεχόμενα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: