Υπόγειες απειλές Ερντογάν κατά Ελλάδας για τους εξοπλισμούς, προκλήσεις περί «κυριαρχικής ισότητας» και υποσχέσεις για «έργα» στα κατεχόμενα

FILE PHOTO: Μπροστά το αφεντικό, ακολουθεί ο …”σκύλος”. Ο ισλαμιστής Ταγιπ Ερντογάν με τον κατοχικό ηγέτη Έρσίν Τατάρ στα κατεχόμενα. Photo: Turkish Presidency




Σε υπόγειες πλην σαφείς απειλές κατά της Ελλάδας επανήλθε σήμερα ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας που πραγματοποεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Στην πρώτη του έξοδο από την Τουρκία μετά την επανεκλογή του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε αιχμές για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, λέγοντας:

«Αν υπάρξουν κάποιοι που θέλουν να εμποδίσουν την ειρήνη, τότε θα αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε διαφορετικό σχέδιο».

Και πρόσθεσε: «Όσοι επιδίδονται σε ανούσιες εξοπλιστικές δραστηριότητες θα πρέπει να υπολογίζουν προσεκτικά τους κινδύνους που θα επιφέρουν αυτές οι δραστηριότητες».

 

Ο ισλαμιστής Τούρκος Πρόεδρος και ο κατοχικός ηγέτης προέβησαν από κοινού σε δηλώσεις λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα και αφού προηγήθηκαν συναντήσεις δύο ωρών, κατ’ ιδίαν και «διευρυμένες».

«Ο οδικός μας χάρτης είναι σαφής, αυτός ο οδικός χάρτης έχει δείκτη την ειρήνη. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από αυτές τις θάλασσες παρά μόνο η ειρήνη» είπε ακόμη ο Ερντογάν που εμφάνισε, ως συνήθως, το άσπρο – μαύρο για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και επανέλαβε το σχέδιο της διχοτόμησης.

«Πάνω από μισός αιώνας (στην Κύπρο) χάθηκε λόγω των ασυμβίβαστων και μαξιμαλιστικών προσεγγίσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς. Κανείς δεν αντέχει να χάσει άλλα 50 χρόνια» είπε και θρασύτατα ισχυρίστηκε: «Οι ‘Τουρκοκύπριοι΄΄ δεν ήταν ποτέ μειονότητα. Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να υποστηρίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της» δήθεν «βόρειας Κύπρου».

Ανακοίνωσε «έργα» στα κατεχόμενα

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε εκ των ων ουκ άνευ για την Τουρκία τηνν αναγνώριση της «κυριαρχικής ισότητας» και του «ίσου καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων» ενώ ο κατοχικός ηγέτης συνόδευε στο ίδιο τέμπο.

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα «κυριαρχικά δικαιώματα» των Τουρκοκυπρίων που πηγάζουν -δήθεν- από τις συμφωνίες του 1960 –όπως είπε– μπορούν να ξεκινήσουν επίσημες διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ερντογάν είπε ότι προτεραιότητά τους είναι η μεταφορά ηλεκτρισμού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος που «θα λύσει το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης» και ευχήθηκε σύντομα να ξεκινήσει η οικοδόμηση περίπου 1.190 «κοινωνικών κατοικιών» στην κατεχόμενη Δερύνεια.

Για την ανατολική Μεσόγειο είπε ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα κυριαρχικά και νόμιμα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων ενώ σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά και το Αιγαίο ανέφερε ότι… επιθυμία του είναι το Αιγαίο να μετατραπεί σε θάλασσα ειρήνης.

Ο Ερντογάν είπε ότι είναι παράδοση ο Τούρκος πρόεδρος να μεταβαίνει στο πρώτο ταξίδι εκτός Τουρκίας μετά την εκλογή του, στο ψευδοκράτος και αυτός τήρησε αυτή την παράδοση, ενώ από τα κατεχόμενα θα μεταβεί κατευθείαν στο Αζερμπαϊτζάν όπου θα έχει κι εκεί συναντήσεις, θα διανυκτερεύσει στο Μπακού και αύριο θα επιστρέψει στην Άγκυρα.

Εδιωξαν «δυσάρεστο» δημοσιογράφο

Στον δημοσιογράφο της Γενί Ντουζέν και αρθρογράφο, Σερχάτ Ιντσιρλί, που ασκεί συχνά κριτική στην πολιτική της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάνδεν επετράπη η είσοδος για να καλύψει την συνάντηση και τις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη ωΕρσίν Τατάρ και του Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει η Γενί Ντουζέν στην ιστοσελίδα της, ο Ιντισλί μετέβη εκεί, μπήκε στο χώρο και ενώ βρισκόταν εκεί για 40 λεπτά ένας «αστυνομικός» τον πλησίασε και του ζήτησε να αποχωρήσει.

Ωστόσο του ζητήθηκε να φύγει χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ (ΚΥΠΕ), ΣΚΑΙ, ΕΡΤ, Φιλελεύθερος

Διαμαρτυρία του Κύπριου ΥΠΕΞ σε Ισπανία και Πολωνία για την συμμετοχή σε στρατιωτική άσκηση με το ψευδοκράτος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: