Στρατηγική συνεργασία: Συνάντηση των συμβούλων Εθνικής Ασφαλείας της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ στη Λευκωσία

Από αριστερά διακρίνονται οι σύμβουλοι Εθνικής Ασφαλείας της Ελλάδας Θάνος Ντόκος, της Κύπρου Τάσος Τζιωνής και του Ισραήλ Τζάχι Χανέγκμπι στη Λευκωσία. Photo: ΑΠΕ – ΜΠΕ




Οι σύμβουλοι Εθνικής Ασφαλείας της Ελλάδας Θάνος Ντόκος, του Ισραήλ Τζάχι Χανέγκμπι και της Κύπρου Τάσος Τζιωνής, πραγματοποίησαν σήμερα την πρώτη τριμερή τους συνάντηση στη Λευκωσία.

   Οι τρεις σύμβουλοι προετοιμάζονται για την τριμερή συνάντηση μεταξύ των ηγετών του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά την τρέχουσα χρονιά, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης.

Επίσης, υπογραμμίζεται πως τα τελευταία χρόνια, η συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών έχει αυξηθεί σε μια σειρά από τομείς, ιδίως την ενέργεια, την ασφάλεια, την επιστήμη και την καινοτομία.

Η ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στο Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο είναι σημαντική για την περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία και βοηθά στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως η κλιματική κρίση, τονίζεται στην ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Βασικό ζητούμενο για την Κύπρο η σταθερότητα στην Ελλάδα μετά τις εκλογές, λέει ο Χριστοδουλίδης: Ανεξαρτήτως αποτελέσματος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: