Βασικό ζητούμενο για την Κύπρο η σταθερότητα στην Ελλάδα μετά τις εκλογές, λέει ο Χριστοδουλίδης: Ανεξαρτήτως αποτελέσματος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησης του, στο Προεδρικό Μέγαρο. Photo: pio.gov.cy




«Οποιοδήποτε και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, θα είναι απόλυτα σεβαστό. Βασικό ζητούμενο για εμάς, αλλά κατά την άποψή μου και για την Ελλάδα είναι να υπαρξει σταθερότητα στη χώρα.

«Η σταθερότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις που υπάρχουν, οποιαδήποτε και αν είναι η κυβέρνηση στην Ελλάδα», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης, η σχέση ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα ενισχύεται καθημερινά, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε τεχνοκρατικό επίπεδο, ανεξαρτήτως της εκάστοτε σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου, είτε στη μία χώρα, είτε στην άλλη.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προέβη στη δήλωση αυτή στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησής του, όπου ανέπτυξε όλα όσα έχουν επιτευχθεί, αλλά και τους στόχους της κυβέρνησής του σε Υγεία, Παιδεία, Οικονομία, Μεταναστευτικό, την καθημερινότητα των πολιτών, καθώς και σειρά ζητημάτων εσωτερικού χαρακτήρα.

Σε ερώτηση της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με την συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας σε πληθώρα θεμάτων, τη σημασία του ρόλου της Ελλάδας στο Κυπριακό, αλλά και το τί αναμένει ο ίδιος από το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών στην Ελλάδα, καθώς και από την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, δεδομένων και των δηλώσεων του εκπροσώπου της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ για το Κυπριακό, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε:

 

«Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων που είδαμε να αναπτύσσεται μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και ελπίζουμε να συνεχιστεί, θα λειτουργήσει και βοηθητικά στη δική μας προσπάθεια.

Αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα και ελπίζω να υπάρξει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, όποιον και αν επιλέξει ο ελληνικός λαός με τον Τούρκο Πρόεδρο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία.

Είμαι σίγουρος ότι το Κυπριακό θα είναι ένα από τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν.

Η σχέση μας με την Ελλάδα ενισχύεται καθημερινά. Ακόμη και σήμερα, όμως, με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, υπάρχει αγαστή συνεργασία. Πέραν των πολιτικών σχέσεων και σε τεχνοκρατικό επίπεδο, π.χ. στο θέμα που αφορά την ΕΕ και με αφορμή την επερχόμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπάρχει συνεχής επαφή και συντονισμός ώς προς το πώς μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Cyprus

 

Η Κύπρος συνυπέγραψε επιστολή πρόθεσης για κοινή προμήθεια αντιαεροπορικών πυραύλων Mistral με άλλες χώρες της Ευρώπης

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: