Πανελλαδικές : Για καλά προετοιμασμένους τα θέματα σε Φυσική και Οικονομία, βατά στην Ιστορία

FILE PHOTO: Μαθητές και μαθήτριες στη διάρκεια εξετάσεων.. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Στην Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) εξετάζονται σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνομίλησε με καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αγ. Δημητρίου για μία πρώτη εκτίμηση των θεμάτων.

Χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες η Ιστορία

Δεν αναμένεται να έχει δυσκολέψει τους μαθητές η σημερινή εξέταση της Ιστορίας, σύμφωνα με τον Πέτρο Τασσόπουλο, φιλόλογο, ο οποίος χαρακτήρισε τα θέματα βατά.

«Δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία τα θέματα», ανέφερε και συνέχισε: «Τα ερωτήματα ήταν όλα κατανοητά, χωρίς παγίδες και χωρίς να μπερδεύουν τους μαθητές.

Μόνο στο Γ1 θέμα θα έπρεπε να προσέξουν τα παιδιά, είχε μία δυσκολία ως συνδυαστικό θέμα, που χρειαζόταν να συνδυάσουν τις γνώσεις τους από δύο κεφάλαια του βιβλίου.

Το Δ θέμα, για τον Παρευξείνιο Ελληνισμό, ήταν αναμενόμενο».

Όπως εκτίμησε, και ένας μέτρια προετοιμασμένος μαθητής θα μπορούσε να γράψει καλά.

Ελαφρώς υψηλότερα ο πήχης από το αναμενόμενο

Για καλά προετοιμασμένους, αλλά και ψύχραιμους, ήταν τα σημερινά θέματα της Φυσικής.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Άννα-Αριστέα Σφακιανάκη, κάνοντας μία πρώτη εκτίμηση των θεμάτων, «ο πήχης ήταν ελαφρώς πιο ψηλά από το αναμενόμενο, ειδικά στο τελευταίο θέμα».

Όπως εξήγησε, το Δ θέμα ήταν μία ταυόχρονη εξέταση τριών κεφαλαίων της ύλης. «Ήθελε ηρεμία και ψυχραιμία», πρόσθεσε.

«Το Α θέμα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Το Β3 ήταν απαιτητικό, ειδικά το δεύτερο υποερώτημα και το Γ θέμα κινήθηκε στα αναμενόμενα πλαίσια», εκτίμησε η ίδια.

«Γενικά, με μία πρώτη ματιά, η σημερινή εξέταση ήθελε ψυχραιμία, τακτοποιημένη σκέψη και καλή προετοιμασία για καλή διαχείριση χρόνου», κατέληξε η κ. Σφακιανάκη.

Για καλά προετοιμασμένους τα θέματα της Οικονομίας

«Συνολικά, θεωρώ ότι τα θέματα ήταν σχετικά δύσκολα και οι υποψήφιοι θα έπρεπε να έχουν δουλέψει αρκετά για να ανταπεξέλθουν», τόνισε η Ευρυδίκη Τζιμοπούλου, εκτιμώντας τα σημερινά θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στο μάθημα της Οικονομίας.

«Στη θεωρία των θεμάτων, στα Α και Β θέματα, τα πράγματα ήταν σχετικά απλά και αναμενόμενα. Αναμενόμενο ήταν και το Γ θέμα, ωστόσο ενείχε δυσκολία.

Το Δ θέμα ήταν για αρκετά καλά προετοιμασμένους μαθητές. Με εξέπληξε λίγο, από την άποψη ότι το θέμα που πραγματεύεται -η ισορροπία ζήτησης και προσφοράς- είναι κάτι που έχει μπει αρκετές φορές κατά τα προηγούμενα χρόνια, όπως και πέρυσι, οπότε δεν θεωρώ ότι ήταν αναμενόμενο.

Ωστόσο, γενικότερα, το 5ο κεφάλαιο του βιβλίου, που αφορά στην ισορροπία ζήτησης και προσφοράς, είναι κάτι που δυσκολεύει τους υποψήφιους», επεσήμανε η κ. Τζιμοπούλου.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023: Τελική δοκιμασία για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, εξετάζονται σε Ιστορία, Φυσική, Οικονομία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: