Ο Τραμπ προηγείται με 61% έναντι του 23% του Ντεσάντις: Δημοσκόπηση του CBS News σε ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικανών

Former US President and Republican presidential candidate Donald Trump reacts as he listens to Republican Representative Marjorie Taylor Greene of Georgia (L) at the Georgia GOP State Convention at the Columbus Convention and Trade Center in Columbus, Georgia, USA, 10 June 2023. EPA, ERIK S. LESSER




Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δείχνει να έχει αυτή τη στιγμή την υποστήριξη του 61% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, σε σύγκριση με τον Ρον ΝτεΣάντις, τον κύριο αντίπαλο του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024, ο οποίος συγκεντρώνει το 23% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του “CBS News” και τον ερευνητικό οργανισμό YouGov.

Ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Τιμ Σκοτ και ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έλαβαν έκαστος το 4% των ψήφων, ενώ η υποψήφια Νίκι Χέιλι συγκέντρωση το 3% της εμπιστοσύνης των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Hill».

Όσον αφορά στο τι θα γίνει στο ενδεχόμενο ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος να καταδικαστεί από το ομοσπονδιακό δικαστήριο,οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι απάντησαν σε ποσοστό 80% ότι θα έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει πρόεδρος!

Συνολικά 1.798 άτομα συμμετείχαν στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 και 10 Ιουνίου, αφού ανακοινώθηκε ότι είχε κατατεθεί το ομοσπονδιακό κατηγορητήριο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει συνολικά 37 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της απόκρυψης απόρρητων εγγράφων και της συνωμοσίας για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με έγγραφα του ομοσπονδιακού δικαστηρίου που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Πηγή: ertnews (Politika.rs, CBS News)

Κατέρρευσε ο σημαντικός αυτοκινητόδρομος Ι-95 στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ: Ξέσπασε πυρκαγιά, ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: