Ο σούπερ σταρ του πιάνου Λανγκ Λανγκ στο Ηρώδειο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στις 15 Ιουλίου [video]

FILE PHOTO: Chinese pianist Lang Lang attends a meeting with music students before performing a concert in the framework of the 38th Canary Islands Music Festival in Las Palmas de Gran Canaria, Canary Islands, Spain. EPA, Angel Medina G.




Ο αδιαμφισβήτητος – όπως τον αποκαλούν οι Times – Κινέζος σούπερ σταρ του πιάνου, Λανγκ Λανγκ, εμφανίζεται στις 15 Ιουλίου στο Ηρώδειο, σε μια βραδιά της ΚΟΑ σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Στην πρώτη εμφάνιση του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό την διεύθυνση του μυθικού Κρίστοφ Έσενμπαχ που υπήρξε και δάσκαλός του, ο Λανγκ Λανγκ θα ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Έντβαρντ Γκρηγκ, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η 4η Συμφωνία του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.

Η πολυαναμενόμενη βραδιά υπόσχεται τεράστιο εύρος συναισθημάτων στα 88 πλήκτρα του πιάνου. Από τη μια η ερμηνεία του Κοντσέρτου για πιάνο και ορχήστρα του Γκρηγκ, ενός έργου που όπως λέει «είναι γεμάτο φρεσκάδα, γι’ αυτό και ταιριάζει στο καλοκαίρι». Κι από την άλλη , η 4η Συμφωνία του Τσαϊκόφσκι, δημιουργία για την μοιραία αναζήτηση της ευτυχίας, για την οποία συμβούλευε ο συνθέτης «αν δεν βρίσκεις στον εαυτό σου, γλέντα με την χαρά των άλλων και μπορείς ακόμα να ζήσεις».

«Ο Λανγκ Λανγκ διαθέτει έναν συνδυασμό ταλέντων και μια μοναδική προσωπικότητα» σχολιάζει ο μαέστρος. «Μουσικότητα, βαθιά κατανόηση της παρτιτούρας, απίστευτη τεχνική. Όλα αυτά, μαζί με τη χαρισματική του προσωπικότητα, τον καθιστούν έναν σπουδαίο καλλιτέχνη».

Από την πλευρά του ο Λανγκ Λανγκ έχει πει για τους ερμηνευτές: «Κατά τη γνώμη μου, ως ερμηνευτές, δεν δημιουργούμε ποτέ κάτι με την πραγματική σημασία της λέξης. Αυτό που κάνουμε βασικά, είναι να αναδημιουργούμε το κομμάτι. Αλλά πάντα προσπαθώ να βρίσκω μια οπτική γωνία στο έργο που είναι σημαντική για μένα, που δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ της μουσικής και το στάδιο της ζωής μου στο οποίο βρίσκομαι τη συγκεκριμένη στιγμή».

Η συναυλία, πραγματοποιείται 15/7, στις 21.00 στο Ηρώδειο.

Πηγή: ertnews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο: Πρεμιέρα της βραβευμένης ταινίας «Griechenland» που προβάλλει τις ομορφιές της Μήλου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: