O Yunchan Lim είναι η απάντηση της κλασικής μουσικής στην Κ-pop: O 19χρονος Nοτιοκορεάτης πιανίστας είδωλο και η μάχη των δισκογραφικών εταιρείων για την υπογραφή του [video]

Ο Γιουντσάν Λιμ αποτελεί το νέο μεγάλο όνομα της παγκόσμιας κλασικής μουσικής. Photo screenshot via YouTube.




Ο 19χρονος πιανίστας Γιουντσάν Λιμ (Yunchan Lim) που αποκαλείται «η απάντηση της κλασικής μουσικής στην K-pop» υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με τη βρετανική Decca Records.

Ο Γιουντσάν Λιμ ενθουσίασε τον κόσμο της μουσικής πέρυσι όταν έγινε ο νεότερος νικητής του διάσημου διαγωνισμού πιάνου Van Cliburn στο Τέξας.

Η ερμηνεία του στο Κοντσέρτο για πιάνο Νο. 3 του Ραχμάνινοφ έχει από τότε παρακολουθηθεί περισσότερες από 12 εκατομμύρια φορές στο YouTube.

Φωτογραφίες με το πρόσωπό του τυπώνονται σε T-shirts και με το μουσικό ταλέντο του κέρδισε λεγεώνες θαυμαστών.

Η Decca εξασφάλισε τη συμφωνία με τον μουσικό μετά από πόλεμο προσφορών, αναφέρει το BBC.

Ο Γιουντσάν Λιμ είχε επαφές με στελέχη δισκογραφικών εταιρειών στο Τόκιο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ, τη Ρώμη, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τη Σεούλ προτού αποφασίσει τελικά να υπογράψει με τη βρετανική δισκογραφική εταιρεία.

Ο Λιμ γεννήθηκε στη Siheung της Νότιας Κορέας το 2004. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στα επτά του και έχοντας αναδείξει σημαντικό ταλέντο, άρχισε τις σπουδές στη Μουσική Ακαδημία του Κέντρου Τεχνών της Σεούλ ένα χρόνον αργότερα.

Στα δεκατρία του, συνέχισε τις σπουδές στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών της Κορέας και στη συνέχεια φοίτησε στο Κονσερβατόριο Νέα Αγγλίας στη Βοστώνη με δάσκαλο τον Minsoo Sohn.

Mε πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ο αρχιτέκτονας-«φάντασμα» της Όπερας του Σίδνεϊ και τα ιπτάμενα κοτόπουλα: 50 χρόνια κλείνει το αριστούργημα της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: