Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο: Πρεμιέρα της βραβευμένης ταινίας «Griechenland» που προβάλλει τις ομορφιές της Μήλου [video]

O Thomas Stipsits πρωταγωνιστεί στην ταινία «Griechenland», μια κωμωδία με φόντο τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα τη Μήλο. photo screenshot via youtube, Filmladen Filmverleih




Η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο παρουσιάζει την πρεμιέρα της ταινίας «Griechenland» που κατέκτησε στην Αυστρία πολλά βραβεία και συγκίνησε το κοινό. Πρόκειται για μια κωμωδία που αγγίζει τις καρδιές των θεατών με φόντο τις Κυκλάδες.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Μάιο στη Μήλο σε πολλούς εξωτερικούς χώρους. Αυτοί περιλάμβαναν τον κεντρικό λιμάνι του Αδάμαντα, τη Μαρίνα, παραλίες και ακόμα και γυρίσματα εν πλω.

Την Τρίτη 4 Ιουλίου, στις 20:00 (ώρα Γερμανίας), στο ιστορικό Filmtheater Sendlinger Tor στο κέντρο του Μονάχου ανοίγει η αυλαία για τη «Griechenland», τη μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία στην Αυστρία των τελευταίων ετών.

Η ταινία θα προβάλλεται στα γερμανικά χωρίς ελληνικούς υπότιτλους. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 7 το απόγευμα. Τα εισιτήρια είναι περιορισμένα, ενώ η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της ιστοσελίδας griechenlandkino.de.

Στην πρεμιέρα, θα παραβρεθούν από την Αυστρία και οι δύο πρωταγωνιστές, ο Thomas Stipsits και η Mona Seefried. Επίσης, παρών θα είναι η σκηνοθέτρια Claudia JüptnerJonstorff, καθώς και οι Markus Pauser και Erich Schindlecker.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Thomas Stipsits πρωταγωνιστεί στην πιο επιτυχημένη αστυνομική σειρά της Γερμανίας, το “Tatort – Wien”. Αυτή η σειρά έχει μέσο όρο πάνω από 16 εκατομμύρια τηλεθεατές, οπότε αναμένεται η ταινία που προβάλλει τις ομορφιές της Μήλου να έχει μεγάλη ανταπόκριση και στη Γερμανία.

Η υπόθεση

Η κωμωδία περιστρέφεται γύρω από τη μίζερη ζωή του Johannes (με την ερμηνεία του Thomas Stipsits).

Ως κληρονόμος του οικογενειακού ξενοδοχείου, προσπαθεί μάταια να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αυταρχικής μητέρας του (με την υποκριτική ερμηνεία της Mona Seefried), του επιχειρηματία πατέρα του (με την ερμηνεία του Erwin Steinhauer) και της γεμάτης αυτοπεποίθησης αρραβωνιαστικιάς του (με την ερμηνεία της Katharina Strasser).

Ξαφνικά, η ζωή του Johannes θα ανατραπεί οριστικά όταν ανακαλύψει τυχαία ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Θα ανακαλύψει ότι είναι το αποτέλεσμα ενός φλερτ που είχε η μητέρα του σε ένα ελληνικό νησί. Ένα συμβολαιογραφικό γραφείο από την Ελλάδα θα τον ενημερώσει για την περιουσία που ο βιολογικός του πατέρας άφησε πίσω του.

Παρά τη θέληση των γονέων του και της αρραβωνιαστικιάς του, ο Johannes αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις τελευταίες επιθυμίες του πατέρα του.

Στο ταξίδι αυτό, ο Johannes αντιμετωπίζει μια Οδύσσεια, και στο τέλος της πρέπει να πάρει την πιο σημαντική απόφαση της ζωής του.

Από τις 6 Ιουλίου 2023, η ταινία θα προβάλλεται στους γερμανικούς κινηματογράφους από την Filmwelt.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: