Ο Νετανιάχου επιβεβαιώνει ότι η Κύπρος απέτρεψε επίθεση εναντίον υπηκόων του Ισραήλ: Ιρανοί τρομοκράτες θα τους κτυπούσαν στη Λεμεσό

FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu (C), flanked by Deputy Prime Minister and Minister of Justice Yariv Levin (L) and Cabinet Secretary Yossi Fuchs (R), attends the weekly cabinet meeting in the prime minister’s office in Jerusalem, 25 June 2023. EPA, ABIR SULTAN, POOL




Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου εξήρε την Κυριακή την αποτροπή, όπως είπε, ιρανικής επίθεσης εναντίον ισραηλινών στόχων στην Κύπρο.

Η δήλωση από το γραφείο του Νετανιάχου δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet, χωρίς να αποκαλύψει τις πηγές του, ανέφερε ότι είχε προγραμματιστεί επίθεση εναντίον Ισραηλινών που διέμεναν στην πόλη της Λεμεσού.

Η Κύπρος αρνήθηκε να σχολιάσει εάν είχε αποτραπεί μια επίθεση.

Την αποκάλυψη έκανε ο δημοσιογράφος Κώστας Βενιζέλος στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Αποτράπηκε τρομοκρατική ενέργεια στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είχε στόχο, όπως εκτιμάται, τη δολοφονία πολιτών εβραϊκής καταγωγής. Δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οι υπηρεσίες πληροφοριών, που φαίνεται να συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν (IRGC).

Τούτο, αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, επιτεύχθηκε με συντονισμένες ενέργειες και επιχειρήσεις της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας μας, σε συνεργασία με δυτικούς εταίρους, που εικάζεται ότι είναι οι αντίστοιχες αμερικανικές και ισραηλινές υπηρεσίες. (ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ)

Το γραφείο του κ. Νετανιάχου ανέφερε:

«Το Ισραήλ χαιρετίζει την αποτροπή της ιρανικής τρομοκρατικής επίθεσης στο έδαφος της Κύπρου εναντίον ισραηλινών στόχων».

«Το Ισραήλ δρα παντού με μια μεγάλη ποικιλία μεθόδων για να προστατεύσει τους Εβραίους και τους Ισραηλινούς και θα συνεχίσει να ενεργεί για να κόψει την ιρανική τρομοκρατία όπου κι αν σηκώσει κεφάλι, ακόμη και στο ιρανικό έδαφος», ανέφερε η δήλωση.

Ερωτηθείς για την ισραηλινή δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε:

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια».

Το 2021, το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν ότι ενορχήστρωσε απόπειρα επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο, αφού η αστυνομία στο νησί της Μεσογείου είπε ότι ένα ένοπλο άτομο συνελήφθη. Το Ιράν αρνήθηκε την κατηγορία.

Το SOS της Λευκωσίας για το κύμα προσφύγων και μεταναστευτών: Εκπέμπει σήμα κινδύνου η Κύπρος για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: