O Μισέλ με ηγέτες της ΕΕ και εταίρους της G7 για τις εξελίξεις στη Ρωσία: Ενεργοποιήθηκε το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στις Βρυξέλλες. EPA, JOHN THYS, POOL




Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, βρίσκεται σε επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους εταίρους της G7 μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία.

Ειδικότερα, ο κ. Μισέλ ανέφερε με ανάρτησή του στο τουίτερ:

«Παρακολουθώντας στενά την κατάσταση στη Ρωσία καθώς εξελίσσεται. Είμαστε σε επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους εταίρους της G7. Αυτό είναι ξεκάθαρα ένα εσωτερικό ρωσικό ζήτημα. Η υποστήριξή μας για την Ουκρανία και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ακλόνητη».

Παράλληλα είχε επικοινωνία με τους Υπουργούς Εξωτερικών της G7 ενώ ενεργοποίησε και το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπορέλ αναφέρει: «Είχα επικοινωνία με τους Υπουργούς Εξωτερικών της G7 για την ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Ρωσία. Εν όψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ της Δευτέρας, συντονίζομαι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχω ενεργοποιήσει το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων. Η υποστήριξή μας στην Ουκρανία συνεχίζεται αμείωτη».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Μαίνονται οι μάχες του ρωσικού στρατού με άνδρες του Πριγκόζιν: Βομβαρδίζουν άρματα φάλαγγας της Wagner έξω από τη Βορονέζ, στις φλόγες δεξαμενή καυσίμων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: