Μαίνονται οι μάχες του ρωσικού στρατού με άνδρες του Πριγκόζιν: Βομβαρδίζουν άρματα φάλαγγας της Wagner έξω από τη Βορονέζ, στις φλόγες δεξαμενή καυσίμων [video]

Servicemen from private military company (PMC) Wagner Group block the access to the headquarters of the Southern Military District in Rostov-on-Don, southern Russia, 24 June 2023. Security and armoured vehicles were deployed after Wagner Group’s chief Yevgeny Prigozhin said in a video that his troops had occupied the building of the headquarters of the Southern Military District, demanding a meeting with Russia’s defense chiefs. EPA, ARKADY BUDNITSKY




Μαίνονται οι μάχες ανάμεσα σε Ρώσους στρατιώτες και τις δυνάμεις της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner. Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Βορόνεζ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπαθούν να κατασβήσουν τις φλόγες που ξέσπασαν σε μια δεξαμενή καυσίμων σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και 30 μονάδες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, δήλωσε ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Γκούσεφ.

Νωρίτερα σήμερα, ρωσική πηγή ασφαλείας είχε δηλώσει επίσης στο Reuters ότι οι μαχητές της Wagner έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βορονέζ. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την πληροφορία αυτή.

Η Βορονέζ βρίσκεται στα μέσα της απόστασης ανάμεσα στη Μόσχα και την πόλη Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, όπου η Wagner δήλωνε νωρίς σήμερα το πρωί ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της στρατιωτικές υποδομές.

Πολυβολεία στη Μόσχα

Επίσης ρώσοι στρατιώτες οργάνωσαν σήμερα μία θέση μάχης με την τοποθέτηση πολυβόλου στο νοτιοδυτικό άκρο της Μόσχας, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσε η καθημερινή επιχειρηματική εφημερίδα “Vedomosti”.

Οι ίδιες φωτογραφίες δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να συγκεντρώνονται στον αυτοκινητόδρομο Μ4, τον οποίο διασχίζουν μισθοφόροι της Βάγκνερ.

Ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι οι μαχητές του δεν χρειάστηκε να ρίξουν ούτε μια σφαίρα για να καταλάβουν τον έλεγχο του αρχηγείου του ρωσικού στρατού στην πόλη Ροστόφ.

Σε ένα νέο ηχητικό μήνυμα είπε ότι οι άνδρες του δέχθηκαν ωστόσο πυρά από πυροβολικό και ελικόπτερα καθ’ οδόν προς το Ροστόφ.

Τόνισε ότι πιστεύει ότι έχει τη στήριξη του ρωσικού λαού σε αυτό που αποκαλεί «πορεία για τη δικαιοσύνη».

Μια στρατιωτική φάλαγγα οχημάτων της Wagner πέρασε από τη ρωσική πόλη Βορόνεζ, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters. Ένα από τα οχήματα ήταν ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια που μετέφερε ένα άρμα μάχης.

 

Νωρίτερα, οι δυνάμεις της Wagner φέρεται να κατέρριψαν ένα αεροσκάφος γενικής χρήσης Antonov AN-24 του ρωσικού στρατού πάνω από τη Βορονέζ.

Μάχες γίνονται, σύμφωνα με αναφορές, σε αυτοκινητόδρομους και γέφυρες έξω από την πόλη Βορονέζ.

Οπως μεταδίδει το Reuters rωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικής φάλλαγας της Wagner στον αυτοκινητόδρομο M-4, έξω από την ρωσική πόλη Βορόνεζ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

O αυτοκινητόδρομος M-4 συνδέει την πρωτεύουσα Μόσχα με περιοχές της νότιας Ρωσίας οι οποίες γειτονεύουν με την Ουκρανία.

 

 

Αναστέλλεται η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μόσχοβα

Η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μόσχοβα, που διασχίζει τη ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα, ανεστάλη προσωρινά σήμερα εν εν μέσω της ένοπλης ανταρσίας από την Wagner, ανέφεραν οι αρχές, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σομπιάνιν τόνισε σε ξεχωριστή του ανακοίνωση ότι δεν έχουν τεθεί περιορισμοί για τις μετακινήσεις αυτοκινήτων και φορτηγών που εισέρχονται και εξέρχονται από την ρωσική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ώστοσο ότι οι έλεγχοι ασφαλείας έχουν ενισχυθεί.

 

Ερντογάν σε Πούτιν: Σε στηρίζω

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στη ρωσική ηγεσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IFAX επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.

Την ίδια ώρα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σήμερα τους Ρώσους να συσπειρωθούν γύρω από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν εν μέσω της ένοπλης ανταρσίας από την μισθοφορική οργάνωση Wagner.

Να υποστηριχθεί ο Πούτιν ζήτησαν επίσης οι πρόεδροι των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου.

“Οι βουλευτές της Δούμα(…) υποστηρίζουν την συσπείρωση των δυνάμεων και υποστηρίζουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων”, σημειώνει σε ανάρτησή του στο Telegram ο πρόεδρος της κάτω βουλής Βιάτσεσλαβ Βολόντιν.

“Η ισχύς” της Ρωσίας βρίσκεται στην “ενότητα (…) και στην ιστορική μας έλλειψη ανοχής στις προδοσίες και τις προκλήσεις”, υπογράμμισε παράλληλα η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ο Πούτιν επικήρυξε τον Πριγκόζιν και τη Wagner: Πραξικόπημα και προδοσία – Έστειλε στρατό στο Ροστόφ για να τον εξουδετερώσει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: