Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου είναι απαράδεκτος, πρόδωσε μία χαροκαμένη μάνα: Αν «έκανε ό,τι μπορούσε», δεν κάνει… Να πάει σπίτι του

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, με τη μητέρα του δολοφονημένου εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου, την κυρία Αντριάνα. Η φωτογραφία είναι από τον Φιλελεύθερο




Του ΑΛΕΚΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, επιβεβαίωσε την Τρίτη πως η συγκάλυψη είναι θεμελιώδες στοιχείο του κυπριακού κράτους.

Με την απόφαση για μη άσκηση ποινικών διώξεων σχετικά με την υπόθεση του θανάτου του Θανάση Νικολάου, ο ανώτατος άρχων της κυπριακής δικαιοσύνης, αποφάσισε πως δεν υπάρχει δικαιοσύνη και «παραχώρησε» την προστασία του Κράτους Δικαίου, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό στην Κύπρο, στην ψυχή και στα χέρια μιας μάνας.

Της κυρίας Αντριάνας που, 18 χρόνια τώρα, αντικατέστησε όλους τους θεσμούς αυτής της δημοκρατίας που σκοτώνει τα παιδιά της.

Πλέον, και επισήμως, η λέξη ντροπή θα συνοδεύει οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση του θανάτου του Θανάση Νικολάου, καθώς το επίσημο κουκούλωμα ανακοινώθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Η Νομική Υπηρεσία είχε μια μεγάλη ευκαιρία, δοθείσα από την επιμονή της μητέρας του αδικοχαμένου εθνοφρουρού, να αποτάξει τη ντροπή και το σκοτάδι, αλλά δεν το έκανε. Δεν το έκανε γιατί έχει καλά χωνευτεί πως υπάρχουν εγκλήματα που δεν εξιχνιάζονται, ειδικά αν βλάπτουν συμφέροντα και τζάκια.

Στο διά ταύτα, υποχρεούται μια ολόκληρη κοινωνία να σταθεί στο πλευρό της οικογένειας του Θανάση Νικολάου, τόσο αναφορικά με την αγωγή εναντίον της Δημοκρατίας για πλημμελή διερεύνηση της υπόθεσης όσο και στο ενδεχόμενο καταχώρησης ιδιωτικών ποινικών διώξεων εναντίον όσων κατονομάζονται στο πόρισμα Μάτσα-Αλεξοπούλου.

Πόρισμα το οποίο έπρεπε να βοηθήσει τη Νομική Υπηρεσία να κάνει το καθήκον της, να αναλάβει την ευθύνη και να υπηρετήσει τη δικαιοσύνη, έστω 18 χρόνια μετά.

Μα ο Γενικός Εισαγγελέας «έκανε ό,τι μπορούσε», όπως δήλωσε νίπτοντας τας χείρας του ενώπιον μιας μάνας που πολεμά μόνη της εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής και ανέμενε κάτι περισσότερο από την πατρίδα που ήρθε να υπηρετήσει ο 26χρονος γιος της πριν 18 χρόνια.

Αφού, λοιπόν, ο κ. Σαββίδης «έκανε ό,τι μπορούσε» και δεν έκανε τίποτα, ίσως να πρέπει να σκεφτεί πως δεν έχει τη δύναμη και τη διάθεση να είναι Γενικός Εισαγγελέας μιας Δημοκρατίας και να πάει σπίτι του. Είτε να παυθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» είτε να παραιτηθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Άρον άρον.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Έργα εδραίωσης της τουρκικής κατοχής με στόχο την αναγνώριση της αποσχιστικής οντότητας: Ο άνθρωπος του ισλαμιστή Ερντογάν επόπτης εφαρμογής του σχεδίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: