Ολοκληρώθηκε η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα: Το απόγευμα στην Ελλάδα, διανομή με ειδικές πτήσεις [live]

Orthodox Christian worshippers gather at the rooftop above the Tomb of Christ as they wait for the ‘Holy Fire’ ceremony at the Church of the Holy Sepulchre, in Jerusalem, 04 May 2024. Eastern Orthodox Christians believe that the ‘Holy Fire’ emanates from within the Tomb of Christ inside the Church of the Holy Sepulcher on the Holy Saturday. Orthodox Christians worldwide will celebrate Easter on 05 May 2024. EPA/ABIR SULTAN




Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στo Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, όπου βρίσκονται λίγοι – σε σχέση με άλλα χρόνια – προσκυνητές.

Η Aφή του Αγίου Φωτός, η οποία συμβολίζει τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, τελείται στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς και χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούσαν να βιώσουν από κοντά το μεγάλο θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

«Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων αναρτά προς γνώσιν των προσκυνητών την γνωμάτευσιν του Αρχιτέκτονος του Ναού της Αναστάσεως κ. Θεοδοσίου Μητροπούλου και του Αρχιτέκτονος της Αδελφότητος των Φραγκισκανών κ. Nagib Naser διά τον αριθμόν των προσκυνητών, οι οποίοι είναι δυνατόν να εισέλθουν εις τον Ναόν της Αναστάσεως, διαρκούσης της Τελετής του Αγίου Φωτός», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται πως εντός του Ναού και στον εξωτερικό χώρο θα επιτραπεί η παρουσία 4.200 πιστών κατά τον εορτασμό του Ορθόδοξου Πάσχα.

 

Tο Άγιο Φως θα φτάσει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα.

Το ‘Αγιο Φως θα παραλάβει ο κ. Κώτσηρας από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει συνάντηση.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περί τις 19:30 το απόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Το απόγευμα το Αγιο Φως στο «Ελ. Βενιζέλος», θα διανεμηθεί με ειδικές πτήσεις σε όλη την Ελλάδα: Στα Ιεροσόλυμα ελληνική αντιπροσωπεία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: