Ο αποχαιρετισμός στον μικρό Νεκτάριο: Ο Λουκάς Φουρλάς καταγγέλλει ολιγωρία στην ανταπόκριση των αιτημάτων των γονέων των άρρωστων παιδιών

FILE PHOTO: Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς. Photographer: Alain ROLLAND. Copyright: © European Union 2022 – Source : EP




Το τραγικό συμβάν στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, που αφορούσε τον μικρό Νεκτάριο, δεν είναι το μόνο.  Τα περιστατικά μη έγκαιρης παρέμβασης των αρμοδίων αρχών, τα οποία χρήζουν άμεσης στήριξης την ώρα που οι γονείς το χρειάζονται, χρονίζουν και είναι επαναλαμβανόμενα.

Τα παραπάνω αναφέρει ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς, σε παρέμβαση του μετά το θάνατο του μικρού Νεκτάριου. Όπως αναφέρει ο Λουκάς Φουρλάς σε σχετική του ανάρτηση, οι γονείς του μικρού είχαν αιτηθεί την αγορά μιας ειδικής καρέκλας, για να μπορούν να μετακινούν το παιδί όταν η κατάσταση του επιδεινώθηκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αίτηση υποβλήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και η έγκριση για την αγορά έφθασε στα χέρια των γονιών μόλις προχθές!

Ο ευρωβουλευτής αναφέρει ακόμα και τα εξής:

Μπορώ να παραθέσω πολλά παραδείγματα που αφορούν ολιγωρία στην ανταπόκριση των αιτημάτων είτε αυτά αφορούσαν επιδόματα είτε στην εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού.

Οι υπηρεσίες οφείλουν να συντονιστούν και να δώσουν λύσεις.

Κατανοώ τις ελλείψεις οι οποίες όμως δεν μπορούν να αποτελούν πλέον δικαιολογίες.  Επιβάλλεται άμεσα η μόνιμη παρουσία Κοινωνικού Λειτουργού και Ψυχολόγου που θα επιλαμβάνονται των περιπτώσεων και θα βοηθούν τους γονείς στις δύσκολες στιγμές.

Χαιρετίζω τη βούληση της Υφυπουργού Πρόνοιας, με την οποία βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία, για να δώσει λύσεις στα προβλήματα.

Θα σταθούμε όλοι δίπλα της. Η προσπάθεια είναι κοινή.

Τον μικρό Νεκτάριο αποχαιρετά με ανάρτησή του το Ειδικό Σχολείο «Ευαγγελισμός». Ο Νεκτάριος, ο μικρός ήρωας του Παιδοογκολογικού, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (25/06) για τη γειτονιά των Αγγέλων μετά από γενναία μάχη και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και όλους όσους τον γνώριζαν.

Το τελευταίο αντίο στον μικρό Νεκτάριο, είπαν φίλοι και συγγενείς χθες Δευτέρα (26/06) στην εκκλησία του Αγίου Θεράποντα, στον Λυθροδόντα.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Ειδικού Σχολείου «Ευαγγελισμός»:

Νεκτάριέ μας, πεντάχρονο γλυκό μας αγόρι, έφυγες τόσο νωρίς, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στους γονείς σου, αλλά και σε όλους εμάς στο αγαπημένο σου σχολείο.

Λίγο σε γνωρίσαμε, πολύ όμως σε αγαπήσαμε… Θα μας λείψεις πολύ! Μαζί με τον Άγγελό μας, θα είστε από κει ψηλά οι φύλακες άγγελοί μας…

Με μεγάλη θλίψη, θα σε αποχαιρετήσουμε τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, στην εκκλησία του Αγίου Θεράποντα, στον Λυθροδόντα, στις 6:00 μ.μ.

Καλό σου ταξίδι στο φως.

  • Αντίο στον ήρωα του Παιδοογκολογικού: «Καλό ταξίδι μικρέ μας Νεκτάριε θα σ’ αγαπάμε παντοτινά»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας αποχαιρετά τον μικρό ήρωα του Παιδοογκολογικού που έφυγε από τη ζωή.

Η ανάρτηση ακολουθεί:

“Θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει.”
“Κι όταν πεθάνουμε και χαθούμε θα μ’ αγαπάς ακόμη;Θα υπάρχει ακόμα η αγάπη;”
“Η αγάπη είναι σαν τ’ αστέρια: ποτέ δεν πεθαίνει και πάντα φωτίζει”.
Καλό ταξίδι μικρέ μας, Νεκτάριε
Θα λάμπεις σαν φως, σαν την αγάπη…
Θα σ’ αγαπούμε παντοτινά

“Πόσο τραγικό… Συγχωρέστε μου τη φόρτιση αλλά δεν πάει άλλο”: Ο ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς αποχαιρετά ακόμα ένα Άγγελο…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: