Φημολογία για δυσφορία στο ΔΗΣΥ: «Σφράγισε» το τελικό ψηφοδέλτιο με ανατροπές, εκπλήξεις, ηχηρές απουσίες, πάλι υποψήφιος ο Λουκάς Φουρλάς για τις ευρωεκλογές (video)

Χρίστος Αγγελίδης, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Λουκάς Φουρλάς, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, Χριστιάνα Ξενοφώντος, και Ελένη Σταύρου θα είναι οι υποψήφιοι του ΔΗΣΥ στις Ευρωεκλογές, όπως προέκυψαν από τη ψηφοφορία κατά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος. Φωτογραφία Hellas Journal, You Tube via Omega Channel




Με ανατροπές κι εν μέσω καλεσμάτων για ενότητα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) «σφράγισε» το τελικό ψηφοδέλτιο με το οποίο θα ριχθεί στη «μάχη» των Ευρωεκλογών, μετέδωσε η Ραφαέλλα Σταυρινού στο κανάλι Omega.

Τα ονόματα των έξι εκλεκτών του κόμματος «κλείδωσαν» κατά τη σημερινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, με τις δύο θέσεις να καλύπτονται αυτόματα από την Ελένη Σταύρου και τη Χριστιάνα Ξενοφώντος λόγω των εσωτερικών κανονισμών για ποσοστώσεις που ισχύουν για γυναίκες και νέους κάτω των 35.

Τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις του ψηφοδελτίου κατάφεραν να εξασφαλίσουν μέσα από την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε, οι Μιχάλης Χατζηπαντέλα, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Λουκάς Φουρλάς και Χρίστος Αγγελίδης.

Οι εργασίες του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού άνοιξαν με την ομιλία της προέδρου του κόμματος, η οποία έστειλε μηνύματα ενότητας και νίκης.

«Σας καλώ να ξεπεράσουμε τις όποιες διαφορές και αντιπαραθέσεις. Να μην επιτρέψουμε σε όσους εμβόλιμα προσπαθούν να δημιουργήσουν περιρρέουσα ότι ο ΔΗΣΥ έχει κολλήσει στην εσωστρέφεια και θα περάσει στη δεύτερη θέση να γευτούν τη δικαίωση. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν μπορεί να μην είναι πρώτο κόμμα», δήλωσε η Πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου.

Ακολούθησε το κλειστό μέρος της συνεδρίας, όπου οι διεκδικητές είχαν στη διάθεσή τους από 5 λεπτά έκαστος για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και να πείσουν τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου υπέρ της υποψηφιότητάς τους.

Η κάλπη άνοιξε στις 12 και μισή, με τη διαδικασία της ψηφοφορίας να διαρκεί για δυο ώρες.

Στη διαδικασία συμμετείχαν 114 μέλη του Πολιτικού Γραφείου απο τους 130 που έχουν δικαίωμα ψήφου, έχοντας στη διάθεση τους από δυο έως τέσσερις σταυρούς προτίμησης.

Η κάλπη ανέδειξε ως πρώτο τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα ο οποίος συγκέντρωσε 92 ψήφους, ενώ ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Πετρίδης με 77 ψήφους, ο Λουκάς Φουρλάς με 74 και ο Χρίστος Αγγελίδης με 66 ψήφους. Εκτός κούρσας έμεινε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Μάριος Πελεκάνος ο οποίος έλαβε 61 ψήφους, όπως και ο Ονησίφορος Ιορδάνους με 32 ψήφους.

  • Τα αποτελέσματα της κάλπης

– Μιχάλης Χατζηπαντέλα: 92 ψήφοι

– Κωνσταντίνος Πετρίδης: 77 ψήφοι

– Λουκάς Φουρλάς: 74 ψήφοι

– Χρίστος Αγγελίδης: 66 ψήφοι

Εκτός «κούρσας»

– Μάριος Πελεκάνος: 61 ψήφοι

– Ονησίφορος Ιορδάνους: 32 ψήφοι

«Είναι δική μας ώρα λοιπόν να πάρουμε τη σκυτάλη, να ενισχύσουμε τη θέση μας στην Ευρώπη! Να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη φωνή μας. Να δημιουργήσουμε ιστορία! Και είμαι βέβαιη, το νιώθω, το αισθάνομαι! Ότι θα τα καταφέρουμε!», δήλωσε η Αννίτα Δημητρίου.

Από τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου καταγράφηκαν και απουσίες, όπως αυτή του Κυριάκου Χατζηγιάννη ο οποίος μόλις χθες απέσυρε το ενδιαφέρον του για τις ευρωεκλογές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το έπραξε όντας ενοχλημένος από χειρισμούς που έγιναν από την ηγεσία του κόμματος και θα οδηγούσαν σε αποκλεισμό του από το ευρωψηφοδέλτιο.

Απών ήταν και ο τέως πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου, με την απουσία του ωστόσο να θεωρείται δικαιολογημένη λόγω της συμμετοχής του στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Ακρόασης 2024, στη Νέα Υόρκη.

Γιώργος Γεραπετρίτης προς Άντονι Μπλίνκεν: Νέες ευκαιρίες για το Κυπριακό μετά την ανάληψη καθηκόντων της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: