Ο αυταρχικός Ράμα είναι αυτός που κρατά φυλακισμένο τον Μπελέρη: Τα σενάρια, και τα παραμύθια περί “ανεξάρτητης” Δικαιοσύνης

epa10711875 Albanian Prime Minister Edi Rama (L) is welcomed by President of the European Council Charles Michel prior to a meeting in Brussels, Belgium, 26 June 2023 . EPA, OLIVIER HOSLET




Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Ylli Manjani σχολίασε τη σημερινή, αρνητική απόφαση του Δικαστηρίου για τον εκλεγμένο δήμαρχο της Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη ως εξής:

«Ακόμα και ο Vuçiç απελευθέρωσε τους τρεις αστυνομικούς του Κοσόβου, ενώ ο Edi Rama δεν δέχεται να αφήσει ελεύθερο τον Φρέντη Μπελέρη ούτε για να ορκιστεί. Δεν δέχεται να σεβαστεί τη βούληση των ψηφοφόρων της Χιμάρας, αλλά είναι λαλίστατος όσον αφορά τις υποθέσεις του Κοσόβου και της Σερβίας.

Δεν είναι το ύψος που σε κάνει μεγάλο ηγέτη, αλλά ο σεβασμός για τον λαό σου. Όσο ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας συμπεριφέρεται στη Χιμάρα ως κατακτητής, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας γίνεται πιο ενδιαφέρων, γιατί τουλάχιστον ζητεί να σεβαστεί τη βούληση του λαού της Χιμάρας.

Καταλαβαίνετε πώς καταντήσαμε, όταν μας κυβερνά ένας παγκόσμιος ηγέτης, που ασχολείται με τις μεγάλες υποθέσεις του πλανήτη και παραβιάζει τις καθημερινές υποθέσεις του δικού του λαού;!».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο ιστότοπος gazetashqip καταγράφει τα πιθανά σενάρια σε περίπτωση που ο Μπελέρης δεν καταφέρει να ορκιστεί Δήμαρχος.

Όπως υποστηρίζει, το πιθανότερο σενάριο είναι η Χιμάρα να προχωρήσει με ένα νέο Δημοτικό Συμβούλιο και έναν παλιό Δήμαρχο, δηλαδή τον Jorgo Goro, ο οποίος θα διατηρήσει το αξίωμα μέχρι να ορκιστεί ο Μπελέρης. Ο νόμος δεν προβλέπει καμμία προθεσμία για τους Δημάρχους, οπότε η παραπάνω επιλογή φαίνεται πιθανότερη.

Σύμφωνα με ένα άλλο σενάριο, η Χιμάρα πηγαίνει σε πρόωρες εκλογές μόνο εάν ο Edi Rama απομακρύνει τον Μπελέρη ή εάν το Εφετείο τον καταδικάσει για τις κατηγορίες εξαγοράς ψήφων.

Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, ότι ο Μπελέρης έχει στείλει αίτημα τόσο στο Εφετείο, όσο και στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς και στη Διεύθυνση Φυλακών, ώστε να του επιτραπεί να ορκιστεί, αλλά και πάλι δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ανάρτηση στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού MCN με τίτλο «Υπόθεση Μπελέρη. Μήτρο: Η επίσημη Αθήνα ανησυχεί ότι η δικαιοσύνη ενεργεί υπό την επήρεια της πολιτικής» αναφέρεται σε δηλώσεις του αρχισυντάκτη του σταθμού, Λεονάρδου Μήτρου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι μια ποινική υπόθεση, υπάρχει κατηγορητήριο εναντίον του, αλλά όλες οι ανησυχίες που έχουν κινητοποιήσει την Αθήνα είναι αν το κράτος δικαίου έχει εργαλειοποιηθεί σε αυτή την υπόθεση, αν το δικαστήριο ή η δικαιοσύνη ενεργούν υπό την επήρεια της πολιτικής.

Δεν είναι η πρώτη περίπτωση, έχουμε δει και προηγουμένως περιπτώσεις στις οποίες η δικαιοσύνη ήταν προέκταση της πολιτικής, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την τρέχουσα μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη».

Ο σχολιαστής πρόσθεσε ότι είναι προφανές πως οι σχέσεις των δύο κυβερνήσεων «βρίσκονται σε παύση», αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι, πόσο βαθύ είναι όλο αυτό το πάγωμα των σχέσεων των δύο κυβερνήσεων.

Παράλληλα, επεσήμανε πως σήμερα ο Rama ήταν στις Βρυξέλλες και έκανε έκκληση για μείωση των εντάσεων μεταξύ Κοσόβου-Σερβίας, με το αφήγημα ενός ειρηνιστή ηγέτη, αλλά το αντίθετο συμβαίνει όταν πρόκειται για ζητήματα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας:

«Εδώ ο Πρωθυπουργός φαίνεται εντελώς αδιάφορος και παρά τις επανειλημμένες ανησυχίες της Αθήνας, ο ίδιος δεν ανησυχεί. Επιπλέον, δεν έχει καν ενοχλήσεις στο εσωτερικό από τους πολίτες που ψήφισαν τον κ. Μπελέρη, εκτός από τον κ. Ντούλε που εμφανίζεται στη Βουλή, αλλά δεν λαμβάνεται υπόψη.

Ο Edi Rama βρέθηκε στην Αθήνα, τον υποδέχτηκαν με στεφάνια από λουλούδια, άνοιξε έκθεση (ενν. με δικά του έργα τέχνης). Ο κ. Δένδιας είπε ότι οι σχέσεις είναι άριστες, αλλά ένα περιστατικό σαν της Χιμάρας ήταν αρκετό για να επιστρέψουν τα πράγματα στο σημείο μηδέν».

Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης πως, σύμφωνα με τον Μήτρο, προτεραιότητα της Ελλάδας στην εξωτερική πολιτική είναι οι σχέσεις της με την Τουρκία και η επίλυση της αντιπαράθεσης για τα νησιά του Αιγαίου.

Ο θρίαμβος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σκιά μικρών ακροδεξιών κομμάτων (ένα με ναζιστικές τάσεις): Ένας αρχηγός έχει επιστολές …γραμμένες από τον Ιησού Χριστό!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: