Νέα βαρύτατη καταγγελία από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: Στη Ροδόπη δεν νίκησαμε εμείς αλλα το τουρκικό προξενείο εις βάρος των κατοίκων του νομού

FILE: Τέμενος της μουσουλμανικής μειονότητας στην Κομοτηνή ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Συνεχίζονται οι επώνυμες καταγγελίες για την ανάμειξη του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στο εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαϊου, γεγονός που εγείρει πλέον μείζων πολιτικό ζήτημα.

Μετά την ανάρτηση της Ελένης Λαφτσή, που μιλούσε ευθέως για «παρέμβαση» του τουρκικού προξενείου στα της Ροδόπης με αφορμή την εκλογή του Οζγκιούρ, τη σκυτάλη έλαβε για το ίδιο ζήτημα ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, πρώην μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης και πρώην αναπληρωτής συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Α’ Κομοτηνής.

Ο Καλογιαντσίδης είναι ακόμα πιο σαφής:

«Δεν επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επί της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ροδόπης, αλλά το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής επί των κατοίκων του συγκεκριμένου νομού. Με μια συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο πριμοδοτήθηκε ο Οζγκιούρ Φερχάτ ο οποίος πλειοψήφησε, με σημαντική διαφορά, του συνυποψηφίου του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου», έγραψε στο facebook.

Ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, ο οποίος παραιτήθηκε, όπως είχε δηλώσει, από τη θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, «ανθρωποφαγίες, μηχανισμούς, εσωστρέφεια» και «παράδοση στο Προξενείο», είχε προβεί σε ανάρτηση την Κυριακή, στην οποία έκανε λόγο για επικράτηση στο νομό Ροδόπης του τουρκικού προξενείου, με τον Φερχάτ, σύμφωνα με τον ίδιο, να πριμοδοτείται «με συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο», έναντι του συνυποψηφίου του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Ακης Σκέρτσος κατήγορησε με δριμύτητα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του , κ. Φερχάτ και Ζεϊμπέκ, Ροδόπης και Ξάνθης αντιστοίχως, είναι «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου» και κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να τους αποπέμψει.

Χωρίς εκπλήξεις είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Ροδόπη για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Πρώτος στη λίστα για τις επικείμενες εκλογές ξανά ο Οζγκιούρ Φερχάτ

Στη Ροδόπη ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βγάλει έναν βουλευτή, άρα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα εκλεγεί ο Οζγκιούρ Φερχάτ, που τοποθετήθηκε πρώτος στη λίστα, καθώς έλαβε περίπου 12.600 σταυρούς.

Δεύτερος στη λίστα είναι ο μέχρι πρότινος βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου που έλαβε περίπου 4.000 σταυρούς. Ακολουθούν ο Μεμέτ Χουσαμετίν και η Χριστίνα Γαβρίδου. Το ψηφοδέλτιο κλείνει τιμητικά η Ζωή Γκιούλη, που πήρε τη θέση της Ειρήνης Γιαννουσά.

Σηκώνει τους τόνους η ΝΔ: Ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη

 

Σηκώνει τους τόνους η ΝΔ: Ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: