Καταιγιστική η εισαγγελέας στη δίκη: Ο Κέβιν Σπέισι είναι ένας νταής του σεξ που επιτίθεται σε άνδρες δίχως να υπολογίζει τίποτα

US actor Kevin Spacey arrives with his legal team at Southwark Crown Court in London, Britain, 28 June 2023. EPA/ANDY RAIN




Ο Κέβιν Σπέισι είναι ένας «σεξουαλικός νταής» που επιτίθεται σε άλλους άνδρες. Κάπως έτσι ξεκίνησε την αγόρευσή της η εισαγγελλέας στη δίκξη του Κέβιν Σπέισι απευθυνόμενη προς τους ενόρκους.

Ο Αμερικανός ηθοποιός αντιμετωπίζει 12 κατηγορίες στη δίκη αυτή επί βρετανικού εδάφους που αφορά κατηγορίες συνολικά τεσσάρων ανδρών από το 2001 έως το 2013.

Ο 63χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες, οι οποίες όπως είπε ο δικηγόρος του περιείχαν «πολλά άθλια ψέματα».

Ο Αμερικανός ηθοποιός πέρασε αρκετό χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ εργαζόταν ως διευθυντής του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο μεταξύ 2004 και 2015.

Η εισαγγελέας Κριστίν Άγκνιου άνοιξε τη δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει έναν μήνα, εκθέτοντας τις κατηγορίες κατά του Σπέισι, ο οποίος αναφερόταν με το πλήρες όνομά του: Κέβιν Σπέισι Φάουλερ.

Η Άγκνιου είπε προς τους ενόρκους: «Είναι ένας εξαιρετικά διάσημος ηθοποιός που έχει κερδίσει πολλά βραβεία. Είναι επίσης, σύμφωνα με την εισαγγελία, ένας άνδρας που επιτίθεται σεξουαλικά σε άλλους άνδρες.

«Ένας άντρας που δεν σέβεται τα προσωπικά όρια ή τον χώρο, ένας άντρας που φαινόταν ότι χαίρεται να κάνει τους άλλους να αισθάνονται ανίσχυροι και άβολα, ένας σεξουαλικός νταής».

Προέτρεψε τους ενόρκους να επικεντρωθούν στα αποδεικτικά στοιχεία και να μην αισθάνονται «στριμωγμένοι» ή σε «δύσκολη θέση» λόγω της φήμης του ηθοποιού.

Η Άγκνιου εξήγησε μεμονωμένα τι ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες, όλοι τους άνδρες ηλικίας 20 και 30 ετών ότι συνέβη όταν συνάντησαν τον Σπέισι.

  • Ο πρώτος καταγγέλλων είπε ότι πριν ξεκινήσουν οι επιθέσεις, ο ηθοποιός του μιλούσε «ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του» από τη στιγμή που συναντήθηκαν, κάτι που τον έκανε να νιώθει άβολα.

Με την πάροδο του χρόνου ο κ. Σπέισι άρχισε να τον αγγίζει ακατάλληλα, ισχυρίστηκε ο καταγγέλλων, με την επαφή να γίνεται “πιο έντονη” και να κλιμακώνεται σε περιπτώσεις που “άρπαζε και χούφτωνε… με επιθετικό τρόπο”.

Η Άγκνιου ισχυρίστηκε ότι ο κ. Σπέισι ένιωθε «σεξουαλική διέγερση από αυτό το είδος σεξουαλικής επιθετικότητας».

Ο δεύτερος καταγγέλλων ισχυρίστηκε ότι ο κ. Σπέισι «απλά γέλασε» όταν ο ίδιος τον απώθησε όταν ο ηθοποιός τον άρπαξε «με τόση δύναμη που πόνεσε» μέσα σε περιβάλλον εργασίας το 2005.

Ο εισαγγελέας είπε ότι ο τρίτος καταγγέλλων τον Σπέισι, συνάντησε τον ηθοποιό στο θέατρο Old Vic και πήγε κοντά του για οδηγίες.

Επέστρεψαν στο διαμέρισμα του Σπέισι αφού ήπιαν μαζί στην παμπ. Όταν ο καταγγέλλων ξύπνησε, διαπίστωσε ότι ο ηθοποιός τον είχε βιάσει, ισχυρίζεται η εισαγγελία.

Το 2013, ο τέταρτος καταγγέλλων συνάντησε τον Σπέισι σε μια παμπ του Oxfordshire στην οποία δούλευε και το βράδυ συναντληθηκε με τον ηθοποιό σε ένα άλλο μπαρ.

Ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι ο κ. Σπέισι άγγιξε επανειλημμένα το πόδι του και αργότερα του είπε «να είναι ψύχραιμος» όταν ο ηθοποιός προσπάθησε να του φιλήσει τον λαιμό.

Η Άγκνιου είπε ότι, όταν το ζευγάρι βρεθηκε μόνο του σε ένα δωμάτιο, ο κ. Σπέισι τον χούφτωσε στο καβάλο.

Η εισαγγελέας ολοκλήρωσε την εναρκτήρια αγόρευσή της της λέγοντας ότι ο ηθοποιός έκανε κατάχρηση της επιρροής του για να πάρει «ό,τι και ποιον ήθελε, όταν ήθελε».

Η υπεράσπιση

Ο Πάτρικ Γκιμπς, ο δικηγόρος που υπερασπίζεται τον Σπέισι στη δίκη, ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του «θα πει πλήρως και εν ευθέτω χρόνω το τι πραγματικά συνέβη».

Είπε ότι οι καταγγελίες έγιναν «πριν από πολύ καιρό» και υπαινίχθηκε ότι κάποια στοιχεία έχουν «επανασχεδιαστεί με διεστραμμένο τρόπο, ή κατασκευάστηκαν και διαστρεβλώθηκαν» ή «σκόπιμα λέγονταν φουσκωμένα».

Ο κ. Γκιμπς πρόσθεσε: «Τι να ήθελαν από τον πλούτο και την επιρροή του και τι να θέλουν ακόμη πιστεύετε;»

Και συνέχισε: «Σύντομα θα ακούσετε να λέω κάποιες αλήθειες, σύντομα θα ακούσετε κάποιες μισές αλήθειες, αλλά θα ακούσετε και κάποιες σκόπιμες υπερβολές και θα ακούσετε και πολλά καταραμένα ψέματα».

Η δίκη συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από BBC 

 

Ηταν τελικά η Ατλαντίδα στο Παυλοπέτρι της Ελαφονήσου; Οι περιγραφές του Πλάτωνα-Το νέο darling ερευνητών και αρχαιολόγων [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: