«Η συμμαχία του χάους πέρασε στην επίθεση»: Δοκιμάζονται οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και της Άγκυρας με τη Δαμασκό, ο ρόλος των ανταρτών του PKK

FILE PHOTO: epa10394167 Members of the Kurdish community take part in a demonstration marking the 10th anniversary of the killing of three Kurdistan Workers Party (PKK) members in Paris, France, 07 January 2023. EPA, YOA




Στην εθνικιστική φιλοκυβερνητική (θεωρούμενη πλησίον κρατικών υπηρεσιών) εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Türkiye δημοσιεύεται ρεπορτάζ με πρωτοσέλιδη αναφορά του Yılmaz Bilgen, το οποίο, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει τα κάτωθι που κυριαρχούνται από συνωμοσιολογία -αλλά αξίζει να τα γνωρίζουμε:

Μη μπορώντας να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε από τις εκλογές, το ΡΚΚ τερμάτισε τη «λεγόμενη» κατάπαυση του πυρός. Οργάνωσαν επιθέσεις με όλμους εναντίον των βάσεών μας στη Συρία και εναντίον του Κιλίς. Ο Συνασπισμός αύξησε επίσης τις παραδόσεις όπλων στο PKK. Το PKK έστησε ενέδρα στη ρωσική αυτοκινητοπομπή και προσπάθησε να κατηγορήσει την Τουρκία.

  • ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟ ΧΑΟΣ

Το ΡΚΚ, το οποίο υποστήριξε τη Συμμαχία των 6 [σ,σ.:. αντιπολιτευόμενη συμμαχία] στις εκλογές, τερμάτισε τη δήθεν κατάπαυση του πυρός, μόλις δεν προέκυψαν τα αποτελέσματα που επιθυμούσε.

Οι “προδότες” -όπως χαρακτηρίζει τους αντάρτες του PKK-, που οργάνωσαν επιθέσεις με όλμους εναντίον βάσεων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ( ΤΕΔ) στη Συρία και εναντίον του Κιλίς, έστησαν ενέδρα σε ρωσική αυτοκινητοπομπή και προσπάθησαν να ρίξουν το φταίξιμο στην Τουρκία για να δημιουργήσουν ένταση μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας!

Αμέσως μετά τις εκλογές, η κινητικότητα αυξήθηκε στη βόρεια Συρία. Η “τρομοκρατική”, όπως την χαρακτηρίζει, οργάνωση του PKK κήρυξε το τέλος της λεγόμενης κατάπαυσης του πυρός και εξαπέλυσε επιθέσεις με όλμο εναντίον θέσεων των ΤΕΔ στη Συρία και εναντίον του Κιλίς. Ο

ι δυνάμεις του Συνασπισμού άρχισαν να κατασκευάζουν νέα βάση στη Συρία, παράλληλα με τις αποστολές όπλων και πυρομαχικών.

Η “τρομοκρατική” οργάνωση η οποία έκανε σαμποτάζ στην κοινή Τουρκο-Ρωσική περίπολο πραγματοποίησε επίθεση με νάρκη σε ρωσικό όχημα.

Μια άλλη καυτή εξέλιξη στην περιοχή ήταν η πτώση ενός αμερικανικού ελικοπτέρου στη Hasakah. Οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή σχολιάζονται ως «απόπειρα υπονόμευσης των στρατιωτικών προετοιμασιών της Τουρκίας για τον διάδρομο της “τρομοκρατίας”, παράλληλα με την αναζήτηση πολιτικής λύσης, καθώς και απόπειρα δημιουργία εκ νέου χάους».

  • ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Στις 10 Ιουνίου, οι δυνάμεις του Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξήγαγαν αεροπορική επιχείρηση μαζί με τους “τρομοκράτες” του PKK στο χωριό Salham, νότια της Hasakah, υποστηρίζοντας ότι «κρύβονται μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ)».

Περίπου την ίδια ώρα, ένα ελικόπτερο CH-47 Chinook συνετρίβη στην περιοχή. Η Κεντρική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι 22 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από τη συντριβή του ελικοπτέρου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από τις επιτόπιες πηγές μας, στο ελικόπτερο επέβαιναν και “τρομοκράτες” του PKK. Κάποιοι από αυτούς τραυματίστηκαν και κάποιοι πέθαναν.

  • ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΡΟΜΑΞΕ

Τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στην Τουρκία αντανακλώνται και στην άλλη πλευρά των συνόρων. Οι ΤΕΔ δημιούργησαν 10 νέες στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ και ενίσχυσαν όλα τα σημεία στη Συρία.

Ενώ η πολιτικοδιπλωματική διαδικασία με το καθεστώς της Δαμασκού συνεχίζεται, η ένταση της δραστηριότητας της Τουρκίας, η οποία αναπτύσσει στρατιώτες, πυρομαχικά καθώς και στοιχεία στρατηγικής υποστήριξης σε θερμά σημεία, έχει (δήθεν) πανικοβάλει το ΡΚΚ και τους συμμάχους του (Σ.Σ.: εννοεί τους Αμερικανούς).

  • Η ΡΩΣIΑ ΑΠΟΣYΡΕΤΑΙ

Καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν (Erdoğan) βγήκε ενισχυμένος από τις εκλογές, η προσδοκία για μια επιχείρηση στο συριακό μέτωπο αυξήθηκε. Τα “τρομοκρατικά” κέντρα του PKK άρχισαν να πλήττονται τακτικά.

Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, άρχισε να εκκενώνει στρατιωτικά σημεία στον άξονα Matar Minnag, Um Hush και Tel Rifat. Βλέποντας την αποχώρηση ως απειλή, το PKK επιτέθηκε σε Τουρκο-Ρωσική στρατιωτική περίπολο στις 12 Ιουνίου.

Μετά την επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Ρώσος στρατιώτης, η πλευρά του PKK προσπάθησε να κατηγορήσει την Τουρκία και τη συριακή αντιπολίτευση.

Το τρομοκρατικό μέτωπο ερμηνεύει την πιθανή συνάντηση Άσαντ και Ερντογάν (Assad-Erdoğan) ως αρχή του τέλους και κίνδυνο για όλα τα κεκτημένα.

Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις εξόντωσης [sic] της MİT κατά κρίσιμων προσώπων στη γραμμή υπό κατοχή του PKK, ιδίως στη Sulaymaniyah, στο Dohuk, στη Gara, στη Manbij, στη Hasakah, στο Tel Rifaat και στο Ayn al-Arab, έχουν αυξηθεί.

ΠΗΓΗ: Türkiye, Yılmaz Bilgen

Ο άβουλος Αντόνιο Γκουτέρες επιτέλους είπε την αλήθεια για το ναυάγιο στην Πύλο: Ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: