Ο άβουλος Αντόνιο Γκουτέρες επιτέλους είπε την αλήθεια για το ναυάγιο στην Πύλο: Ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό (video)

Secretary-General António Guterres (front left) arrives to brief reporters after his meeting with Civil Society Organizations on the his Climate Acceleration Agenda. At front right is Stéphane Dujarric, Spokesperson for the Secretary-General. Crediit UN Photo, Mark Garten




Να αναδείξει την ευρωπαϊκή διάσταση του ναυαγίου στην Πύλο επιχείρησε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Αντόνιο Γκουτέρες.

Απαντώντας σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού Star (Δημήτρης Σουλτογιάννης) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Γ.Γ. κάλεσε την Ευρώπη να ενωθεί ώστε να χαράξει μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική που θα αποτρέψει να επαναληφθεί ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα στο μέλλον.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Αυτό δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα. Είναι ευρωπαϊκό. Νομίζω ότι είναι ώρα η Ευρώπη να μπορέσει, με αλληλεγγύη, να καθορίσει μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική έτσι ώστε να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο ατύχημα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του ανταποκριτή μας Π. Κασφίκη
Ουάσινγκτον , United States

Η ερώτηση του Δημήτρη Σουλτογιάννη στο 31:51

Παντού διαδηλώσεις… Στον Εισαγγελέα οι ύποπτοι διακινητές που έπνιξαν εκατοντάδες άμοιρους μετανάστες: Γίνεται λόγος για 400 με 750 επιβαίνοντες στο πλοίο-τάφος…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: