Η πρόταση της Πλεύσης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας και νόμου περί ευθύνης υπουργών, ανεξάρτητη δικαιοσύνη

FILE PHOTO: Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




«Παρούσα» στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κινήματος του οποίου ηγείται, στο Πάρκο Ελευθερίας. «Τώρα που η Νέα Δημοκρατία ονειρεύεται 180 βουλευτές και εάν τεθεί θέμα αναθεώρησης στην επόμενη Βουλή, εμείς δεν θα μείνουμε ανενεργοί» ανέφερε, ανακοινώνοντας ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα καταθέσει πρόταση για τρία άρθρα του Συντάγματος.

Έτσι, όπως διευκρίνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Πλεύση Ελευθερίας θα ζητήσει την κατάργηση του άρθρου για τη βουλευτική ασυλία και την κατάργηση του άρθρου περί «υπουργικής ασυλίας», όπως χαρακτήρισε το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Τέλος, για το άρθρο που αφορά τον διορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, θα ζητήσει όπως είπε, την αποκατάσταση ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, απαντώντας στην κριτική ότι το σύνθημά της «ούτε αριστερά ούτε δεξιά» είναι απολίτικο, η κ. Κωνσταντοπούλου διευκρίνισε πως «απευθυνόμαστε σε όλη την κοινωνία, δεν θέλουμε να χωρίζουμε τους πολίτες». Κλείνοντας, διερωτήθηκε αν οι πολίτες θα χαρίσουν άλλα τέσσερα χρόνια ή αν θα πάρουν το μέλλον στα χέρια τους.

Στήριξη Ανδρουλάκη στον Μάντζο, επίθεση στον Τσίπρα: Είναι ο πρωθυπουργός που παρέδωσε στα funds 90 δισ. κόκκινα δάνεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: