Η Le Figaro κάνει φύλλο και φτερό τον Δημήτριο Νάτσιο της Νίκης: «Πραγματικό εκρηκτικό κοκτέιλ μιας περασμένης εποχής» η ιδεολογία του

Ο ιδρυτικός Πρόεδρος τῆς ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Ἰω. Νατσιός. Φωτογραφία μέσω Facebook,, Δημήτριος Νατσιός




Στο ακροδεξιό κόμμα Νίκη αναφέρεται η Alexia Kefalas, ανταποκρίτρια της εφημερίδας Le Figaro στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας την ιδεολογία του «πραγματικό εκρηκτικό κοκτέιλ μιας περασμένης εποχής», καθώς, όπως σημειώνει, πρόκειται για ένα κόμμα «ξενοφοβικό, αντιφατικό, ομοφοβικό και εχθρικό προς τις αμβλώσεις.»

Αναφέρεται στον πρόεδρο του κόμματος, Δημήτριο Νάτσιο και σε αυτά τα οποία αντιπροσωπεύει, στις κατηγορίες των επικριτών του, ότι είναι ανοιχτά υπέρ του Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας τον «συνωμότη και ακτιβιστή της μοναδικής πρακτικής του Παλαιού Ορθόδοξου ημερολογίου, “που δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των Ελληνορθοδόξων”».

Τονίζει, ότι αυτή η εξτρεμιστική ιδεολογία στοχεύει σε ένα μειονοτικό περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας, που προέρχεται κυρίως από τα βόρεια της χώρας, πολύ συντηρητικό, στηριζόμενο σε οπισθοδρομικές αξίες, προσθέτοντας, ότι  αυτοί οι νοσταλγοί έχουν γίνει οι καλύτεροι υποστηρικτές της Νίκης. Φέρει δε ως παράδειγμα το πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας Sportime, στην έκδοσή της στις 8 Ιουνίου.

«Η δυναμική της Νίκης είναι τέτοια, που ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Προκαθήμενος της Ελλάδος Ιερώνυμος Α’ αναγκάστηκε να παρέμβει», υπογραμμίζει η δημοσιογράφος, ενώ επισημαίνοντας την ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου, σημειώνει, ότι αυτή σηματοδότησε την αρχή μιας πολιτικής διαμάχης μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και ορισμένων μοναχών του Αγίου Όρους.

Σχετικά με τις  κατηγορίες κατά του κόμματος Νίκη για αδιαφανή χρηματοδότηση από έξι από τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, εκ των οποίων ορισμένα συνδέονται άμεσα με το Πατριαρχείο Μόσχας,  υπογραμμίζει, ότι τον ισχυρισμό αυτό πρόθυμα υποστηρίζει ο Δημήτρης Νάτσιος, ο οποίος κλείνει τις ομιλίες του ευχαριστώντας «τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, που μας τιμούν στηρίζοντας μας».

Επισημαίνοντας,  ότι ο αδελφός του ηγουμένου της μονής Φιλόθεου είναι υποψήφιος με το κόμμα Νίκη, αναφέρει στη συνέχεια:

«Ακριβώς σε αυτό το μοναστήρι θέλησε να πάει πριν λίγες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο απερχόμενος Συντηρητικός Πρωθυπουργός, ο οποίος είναι άλλωστε  υποψήφιος για δεύτερη θητεία. Ο Covid καθυστέρησε το ταξίδι του. Ωστόσο, έστειλε οκτώ από τους πρώην υποψηφίους υπουργούς του στη Βόρεια Ελλάδα για να ευαισθητοποιήσει και να ειδοποιήσει την κοινή γνώμη, για “τις εξτρεμιστικές σειρήνες που οδηγούν στην εκτροπή της δημοκρατίας”».

Εν τω μεταξύ, κάποιοι προβλέπουν περιπετειώδεις συνεδρίες μέσα στο Ημικύκλιο, εάν η Νίκη εισέλθει σε αυτό, αναφέρει καταλήγοντας η κα Kefalas.  

ΠΗΓΗ: Le Figaro, Alexia Kefalas Xénophobe, antivax, homophobe et hostile à l’avortement: le parti Niki se lance à l’assaut du Parlement grec

Με κουρδική καταγωγή, εκ πατρός, ο Χακάν Φιντάν: Σε όλες τις κρίσεις, με τις γνωστές υπόγειες δράσεις, άφηνε τα «αποτυπώματα» του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: