Η Εύα Καϊλή επιστρέφει και φωνάζει για την αθωότητά της: Μοιράστηκε κείμενα της Unita και της Libération που υποστηρίζουν ότι το σκάνδαλο Quatargate έχει καταπέσει…

Η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή. EP- 140116C, Photographer: Alexis HAULOT, Copyright: ©European Union 2022 – Source : EP




Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή συνεχίζει να διατρανώνει την αθωότητα της, και μέσω των δικηγόρων της, αλλά και στις συνομιλίες με τους φίλους αρκετοί εκ των οποίων δεν σταμάτησαν να έχουν επαφή μαζί της και να την πιστεύουν.

Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το Qatargate η Εύα Καϊλή τονίζει πως στο τέλος θα λάμψει η δική της αλήθεια και θα αθωωθεί.

Από χθες, και λίγες μέρες μετά την υπό όρων αποφυλάκισή της σχεδιάζει με τους δικηγόρους της και μέλη της οικογένεια της, τα επόμενα βήματά της για να την αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας.

Εμπόδιο στην προσπάθεια της αυτή, είναι οι αυστηροί περιοριστικοί όροι που της έχει επιβάλει ο επικεφαλής της δικαστικής έρευνας, ανακριτής Κλεζ με βασικότερο όλων την απαγόρευση εξόδου της από τη χώρα.

Αναφορικά με τη χρήση των λογαριασμών της στα κοινωνικά δίκτυα, παρότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά, εκτιμάται ότι ισχύει ότι αναφέρεται για τις σχέσεις της με τον Τύπο, όπου καθίσταται σαφές «να μην έρθει σε επαφή με κανένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον φάκελο υπό έρευνα, μεταξύ άλλων μέσω του Τύπου».

Η Εύα Καϊλή πάντως επέστρεψε στους λογαριασμούς της στα social media, κάνοντας στις 31 Μαϊου κοινοποίηση βίντεο με ρεπορτάζ του Γάλλου ανταποκριτή της γαλλικής εφημερίδας Libération, Ζαν Κατρεμέρ.

Ο έμπειρος επί των ευρωπαϊκών θεμάτων δημοσιογράφος είχε πάρει θέση σε σχέση με την δικαστική εμπλοκή της Εύας Καϊλή, γράφοντας στην εφημερίδα όπου εργάζεται ότι «οι προφυλακίσεις Καϊλή και Ταραμπέλα είναι «αδικαιολόγητες», την ώρα που «ΟΛΟΙ οι άλλοι πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης τρελών είναι ελεύθεροι!»

«Το Qatargate έχει καταπέσει»

Στις 30 Μαϊου είχε μοιραστεί με τους φίλους και ακολούθους της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ένα ιταλικό άρθρο δημοσιευμένο στην εφημερίδα Unita που υποστηρίζει ότι «το σκάνδαλο Quatargate έχει καταπέσει».

Σημειώνεται ότι η κ. Καϊλή σχεδιάζει να επανέλθει στα καθήκοντά της, ενώ οι συνήγοροί της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί ανακοίνωσαν ότι «έχει κινηθεί η νομική διαδικασία για να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι, ιδιαίτερα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, γιατί επιθυμεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο».

«Είναι όμορφη ρε παιδιά…πως να το κάνουμε;»: Η Ελληνική Σημαία επέστρεψε από την Κερύνεια στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: