Η Εκκλησία ζει στον κόσμο και αξιοποιεί τις θετικές προοπτικές κάθε εποχής, δηλώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από το Βόλο

FILE PHOTOS: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. EPA, Chris Kleponis




«Η Ορθοδοξία δεν είναι ούτε κλειστή, αλλά ούτε και σκυθρωπή, η Εκκλησία ζει και στον κόσμο και είναι αδιανόητο να αγνοεί τα σημεία των καιρών και να μην αξιοποιεί τις θετικές προοπτικές κάθε εποχής.

Δεν είναι ούτε αντίπαλος της ιστορίας, ούτε αντίκοσμος. Αποκαλύπτει την αλήθεια των πραγμάτων και εντάσσει τα πάντα στο σχέδιο της θείας Οικονομίας και στην προοπτική της αιωνιότητας» ήταν το μήνυμα που έστειλε προς όλους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συνεδρίαση της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, στις εργασίες της οποίας συμμετείχε σήμερα το πρωί.

Ο κ. Βαρθολομαίος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο του συνεδρίου όπου τον καλωσόρισε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ενώ παράλληλα ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας άκουσε στο συνεδριακό κέντρο του Βόλου ύμνους που απέδωσαν προς τιμήν του ο Βυζαντινός Χορός της σχολής βυζαντινής μουσικής της Μητρόπολης.

Νωρίτερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης έστειλε μήνυμα κατά της αλλοίωσης της παιδικής ψυχής από τα ηλεκτρονικά μέσα κατά τα διάρκεια των εγκαινίων του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Άγιοι Απόστολοι» της Μητρόπολης Δημητριάδος στην Αγριά του Βόλου.

Στα εγκαίνια ο κ. Βαρθολομαίος έπλεξε το εγκώμιο του μητροπολίτη Δημητριάδος και τον συνεχάρη για το έργο που επιτελεί, ενώ πλήθος κόσμου παρευρέθηκε, υποδέχθηκε και επεφήμησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βόλος, Ελλάδα

Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία για τους αποδήμους της Κύπρου: Αύξηση των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, τα πέντε εκλογικά τμήματα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: