Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία για τους Έλληνες που ζουν στην Κύπρο: Αύξηση των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, τα πέντε εκλογικά τμήματα

FILE PHOTO: Μέλη της εφορευτικής επιτροπής κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας Ελλήνων κατοίκων της Ιταλίας στην Ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, το Σάββατο 20 Μαΐου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΣΥΓΓΕΛΑΚΗΣ




Σήμερα διεξάγεται στην Κύπρο η εκλογική διαδικασία για τους εγγεγραμμένους αποδήμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι προσέρχονται στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου στην Ελλάδα.

Συνολικά, 1543 πολίτες έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους για τη Λευκωσία, τη Λάρνακα, τη Λεμεσό και την Πάφο.

Στις εκλογές της 20ης Μαϊου 2023, 1462 ήταν οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση όσων γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους κατά 81 άτομα.

Η πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο γνωστοποίησε προς τους εκλογείς που διαμένουν στην Κύπρο και είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού το πρόγραμμα εκλογής.

Στην Κυπριακή Δημοκρατία η ψηφοφορία διεξάγεται σήμερα από τις 07:00 μέχρι τις 19:00 τοπική ώρα σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο.

Έχουν συσταθεί συνολικά πέντε εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων δύο στη Λευκωσία, ένα στη Λάρνακα, ένα στη Λεμεσό και ένα στην Πάφο.

Συγκεκριμένα, τα εκλογικά κέντρα της Λευκωσίας είναι:

  • 1ο εκλογικό τμήμα Λευκωσίας: Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α΄, οδός Στασίνου, 2404, Έγκωμη.
  • 2ο εκλογικό τμήμα Λευκωσίας: Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α΄, οδός Στασίνου, 2404, Έγκωμη.

Στη Λάρνακα, οι Ελλαδίτες της Κύπρου ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, Λεωφόρος Γρηγόρη Αυξεντίου 28-30, 6021.

Στη Λεμεσό, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 23, 3036.

Στην Πάφο στο Α΄ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄, Λεωφόρος Γεωργίου Γρίβα Διγενή 7, 8047.

Στις εκλογές της 20ης Μαϊου στην Κύπρο το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 91.6%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος

Χιλιάδες Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό ψηφίζουν σήμερα για την ανάδειξή της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας: Από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη και την Αυστραλία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: