H επάρατη Συμφωνία των Πρεσπών και ο κατάπτυστος «νόμος Ακκιντζί»: Ο λαός στέλνει στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας όσους τον περιφρονούν

File Photo: The flags of Greece (L) and the North Macedonia. EPA, Nake Batev




Του ΞΕΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ *

Στις 12 Ιουνίου  2018  υπογράφτηκε  στο χωριό Ψαράδες δίπλα στα τριεθνή ύδατα της λίμνης Πρέσπας,εν μέσω τεταμένου πολιτικού κλίματος, η Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδας και του κρατιδίου των  Σκοπίων η οποία ξεσήκωσε πρωτοφανείς θύελλες αντιδράσεων  και στις δύο  χώρες πυροδοτώντας τα μεγάλα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Η Συμφωνία αναγνώρισε το κρατίδιο των Σκοπίων με το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Για να σχηματισθεί η απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή του γειτονικού κρατιδίου, εξαγοράστηκαν εν ψυχρώ οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι μέχρι και την τελευταία στιγμή τάσσονταν  σθεναρά εναντίον.

Στην αντίπερα όχθη, στο ελληνικό κοινοβούλιο, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου  κινητοποίησε θεούς και δαίμονες για να εξασφαλίσει τον μαγικό αριθμό 151, μέσα σε ένα όργιο δοσοληψιών και δωροδοκιών με δράστες βουλευτές που μέχρι και το τελευταίο λεπτό θεωρούσαν το περιεχόμενο της Συμφωνίας αισχρό και προδοτικό.

Η βίαιη αλλαγή του ονόματος τού άλλοτε κρατιδίου του Βαρδάρη σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» κατά παράβαση κάθε έννοιας δημοκρατίας και σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία της βούλησης των Ελλήνων, αποτελεί κόλαφο για την ετερόκλητη κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα – Πάνου Καμένου ανοίγοντας  ένα θεόρατο χάσμα ανάμεσα στον λαό και την κυβέρνηση.

  • Η  κυβέρνηση Τσίπρα αποκαλύπτοντας το  «δημοκρατικό»  της προσωπείο απεμπόλησε διά πυρός και σιδήρου το ιερό δικαίωμα του λαού να αποφασίσει μέσω δημοψηφίσματος για την τύχη της Συνθήκης των Πρεσπών.  Από νομικής πλευράς, σύμφωνα με κορυφαίους συνταγματολόγους, “η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανυπόστατη λόγω του ότι περιέχει παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, το οποίο δεν μπορεί, σύμφωνα με το σύνταγμα, να είναι αντικείμενο ούτε διεθνούς σύμβασης, ούτε άσκησης κυβερνητικής και νομοθετικής εξουσίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 28 του ελληνικού συντάγματος, για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη, προκειμένου να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον, απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.>>  Παρά ταύτα, η κυβέρνηση Τσίπρα επέβαλε τη Συμφωνία με ταχυδακτυλουργικές   πολιτικές αλχημείες  γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού για  διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Από την πλευρά του, ο κυρίαρχος λαός εξαπέστειλε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας την κυβέρνηση Τσίπρα εξαποστέλλοντας ταυτόχρονα στο αιώνιο ανάθεμα τον Πάνο Καμένο και το κόμμα του.

  • Σύροντας τις γραμμές αυτές έρχεται στο νου μας η ατιμωτική ψήφιση του «νόμου Ακκιντζί» από 30 βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ  του 2017 που δίχασε τον λαό και βίασε την τρισχιλιετή ιστορία της Κύπρου, προσβάλλοντας  την εθνική ταυτότητα και την πολιτισμική φυσιογνωμία του κυπριακού Ελληνισμού.  Η  ψήφιση του  «νόμου Ακκιντζί»  αποτελεί   μαύρη κηλίδα  στην πολιτική ιστορία του τόπου  και  απαρχή  πολλών  δεινών  για το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας το οποίο στις προεδρικές εκλογές τον περασμένο Φεβρουάριο  πνίγηκε  στην θάλασσα  των ανομιών και των αυταρχικών συμπεριφορών της ηγεσίας  του.

Ο υπερήφανος Συναγερμικός  κόσμος  απέδειξε περίτρανα πως την ώρα της κρίσεως δεν συγχωρεί,  αποδίδοντας τα του Καίσαρος  τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Το τραγικό  είναι πως,  η διάδοχος κατάσταση στην ηγεσία του ΔΗΣΥ κινείται στις ίδιες πολιτικές  συχνότητες  με τον  προκάτοχο της, οδηγώντας το κόμμα με αλαζονικές πρακτικές και περίεργες μανούβρες  σε νέες περιπέτειες που αναπόφευκτα θα αποβούν μοιραίες.

Οι πολίτες δεν ξεχνούν, οι πολίτες δεν συγχωρούν.  Ούτε κανείς έχει τη δύναμη να τους κοροϊδεύει για πάντα. Αυτό το μήνυμα ας το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν  οι  πολιτικοί – πολιτειακοί αξιωματούχοι,  οι δημόσιοι άρχοντες και εν γένει οι έχοντες και κατέχοντες εξουσίας.  Ας ελπίσουμε πως το νομοτελειακό των αρχαίων Ελλήνων Ύβρις – Άτις – Νέμεσις – Τίσις θα του φωτίσει !

 * δημοσιογράφος, πρόεδρος Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού www.iep.org.cy

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Πρόεδρε, ώρα να καθαρίσουν οι στάβλοι του Αυγεία και να παταχθεί η άνευ προηγουμένου διαφθορά: Ο υπόκοσμος διείσδυσε παντού στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: