H Apple αρνείται τις κατηγορίες για λογισμικό κατασκοπείας σε κινητά τηλέφωνα, σε βάρος Ρώσων χρηστών

FILE PHOTO An Apple retail store in Berkeley, California, USA, EPA, JOHN G. MABANGLO




Η εταιρεία Apple διέψευσε χθες ανακοίνωση της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας ότι συσκευές iPhone χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκοπεία Ρώσων χρηστών προς το συμφέρον των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Η εταιρεία δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με καμία κυβέρνηση για να εγκαταστήσει παγίδες λογισμικού σε οποιοδήποτε προϊόν «Apple» και δεν θα το κάνει ποτέ», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση, αναφέρει το Reuters.

Η ρωσική εταιρεία Kaspersky ανακοίνωσε χθες ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός iPhone που ανήκουν σε υπαλλήλους της εταιρείας παραβιάστηκε χρησιμοποιώντας εξελιγμένο κακόβουλο λογισμικό. Ανακοινώθηκε επίσης ο τρόπος με τον οποίο έγινε:

Το λογισμικό κατασκοπείας μετέφερε ιδιωτικές πληροφορίες σε απομακρυσμένους διακομιστές, συμπεριλαμβανομένων ηχογραφήσεων, φωτογραφιών, γεωγραφικής θέσης και δεδομένων για μια σειρά από μακροχρόνιες δραστηριότητες του κατόχου της παραβιασμένης συσκευής.

Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε την ίδια ημέρα που η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε μια επιχείρηση της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών (NSA) που διεξήχθη μέσω προγράμματος ιών σε κινητές συσκευές της εταιρείας «Apple», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο, Tanjug.

Πηγή: ertnews via Politika.rs

Kοίτα ποιός μιλάει: Για κατασκοπεία μέσω κινητών Apple κατηγορεί η Ρώσικη FSB τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: