Για γέλια… Ο Αβέρωφ …”πονάει” και κλαίει ακόμα από την συντριπτική ήττα στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου: Ψάχνει τον “Πρόεδρο της λύσης”!

FILE PHOTO: Ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου (στο βήμα) με τη νυν πρόεδρο Αννίτα Δημητρίου (στα δεξιά του). Την υπονομεύει ξεκάθαρα… Φωτογραφία via Averof Neofytou, @AverofCY




Αιχμές προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη για τον χειρισμό του στο Κυπριακό αφήνει σε ανακοίνωση του ο τέως Πρόεδρος και νυν βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου.

Φαίνεται ότι δεν έχει χωνέψει την συντριπτική του ήττα στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου, όταν κατετάγη και τρίτος και καταιδρωμένος. Σύμφωνα με κομματικούς παρατηρητές, η επίθεση εναντίον του Κύπριου προέδρου, αποτελεί και μήνυμα προς την νυν πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, ότι δεν θα κάνει αυτή την πολιτική στο Κυπριακό, αλλά ο ίδιος.

Ο κ. Νεόφυτου παρέσυρε τον ΔΗΣΥ και στο ατόπημα για τα Έκτακτα Μέτρα Στήριξης, που ανάγκασε τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη να μιλήσει για λαϊκισμό του δεξιού κόμματος (ΕΔΩ).

Διαβάστε την απαράδεκτη ανακοίνωση του κ. Αβέρωφ, η οποία διαψεύδεται από τα γεγονότα:

Μακάρι να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο “Πρόεδρος της λύσης”. Ποιός Κύπριος δεν θα ήθελε τη διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό…

Την επαύριο όμως των απαράδεκτων δηλώσεων Ερντογάν στα κατεχόμενα, ο οποίος απορρίπτει το συμφωνημένο πλαίσιο, χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα από ευχολόγια και ευχάριστες διατυπώσεις. Απαιτούνται συγκεκριμένες, δυναμικές πρωτοβουλίες, όπως η συμπερίληψη στην ατζέντα τόσο του ενεργειακού όσο και της περιφερειακής ασφάλειας.

Ιδίως, όμως, να χτυπήσουμε την πόρτα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και να τον πείσουμε με θέσεις ουσίας για επανέναρξη των συνομιλιών. Του Γενικού Γραμματέα, που από το 2018 με την αποχώρηση Espen Eide δεν έχει ακόμη διορίσει τον Ειδικό του Σύμβουλο για το Κυπριακό.

Το όχημα της λύσης χρειάζεται οδηγό – ο συνοδηγός, ακόμα κι αν πετύχουμε να είναι Ευρωπαίος, όσο καλός κι αν είναι, δεν αρκεί.

Κάτι δεν πάει καλά με το νέο ΔΗΣΥ της Αννίτας: Την αποδοκίμασε ακόμα και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, φίλος του Αβέρωφ και εχθρός του Χριστοδουλίδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: