Κάτι δεν πάει καλά με το νέο ΔΗΣΥ της Αννίτας: Την αποδοκίμασε ακόμα και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, φίλος του Αβέρωφ και εχθρός του Χριστοδουλίδη

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση της προέδρου της Κυπριακής Βουλής με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό κ. Leo Varadkar. Φωτογραφία Annita Demetriou, @AnnitaDemetriou




Την ώρα που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δίνει μάχες στα ευρωπαϊκά φόρα για την αναζωογόνηση του Κυπριακού, η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) κάνει επισκέψεις, χωρίς κανένα λόγο και αιτία, στην Ιρλανδία για να κερδίσει “λάικς” στα κοινωνικά δίκτυα.

Βασικός της στόχος είναι να δημιουργήσει “προεδρικό προφίλ” διότι της έχουν γεμίσει τα μυαλά ότι σε πέντε χρόνια θα είναι η νέα Πρόεδρος της Κύπρου. Είναι καλό να δει κανείς και τη στημένη φωτογραφία που δημοσίευσε η ίδια στον λογαριασμό της στο Twitter. Πόσο επαγγελματική!!! Ακόμα και τα χέρια της στον αέρα σαν να λέει κάτι πολύ σημαντικό!!!

Ενώ, λοιπόν, ο πρόεδρος της Κύπρου προωθεί τα συμφέροντα του νησιού, το κόμμα της, που ελέγχεται ακόμα από τον πρώην πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, εκδίδει λαϊκίστικες ανακοινώσεις κατά των ενέργειων, που η κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητες, να αποκαταστήσει τις τιμές στην αγορά καυσίμων αφού οι λόγοι της κρατικής ενίσχυσης δεν υφίστανται πλέον, λαμβάνοντας επίσης υπόψιν και την δημοσιονομική σταθερότητα.

Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ οδήγησε μέχρι και τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη να ασκήσει κριτική στο κόμμα της Δεξιάς, που έγινε πλέον συνέταιρος του “κομμουνιστικού” ΑΚΕΛ, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση του ως λαϊκισμό.

Και πρέπει να σημειωθεί ότι προεκλογικά ο κ. Πετρίδης είχε πολεμήσει με νύχια και με δόντια τον κ. Χριστοδουλίδη, ενώ ανακοίνωσε δημόσια ότι στο δεύτερο γύρο ψήφισε τον αντίπαλο του, κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Η επίθεση από τον κ. Πετρίδη πρέπει να προβληματίσει την κ. Δημητρίου, και “να κάτσει να σκεφτεί”, όπως λένε στην Κύπρο, ποιος της βάζει τρικλοποδιές.

Ίσως και η τελευταία παρέμβαση του Αβέρωφ Νεοφύτου, η οποία υποσκάπτει τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστοδουλίδη για το Κυπριακό να είναι ακόμη ένας παράγοντας που οδηγεί την νέα πρόεδρο να αναζητά αντιπολιτευτικό λόγο σε πεδία που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Ο κ. Πετρίδης, που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών του Νίκου Αναστασιάδη, δήλωσε τα εξής κατηγορώντας το κόμμα της κ. Δημητρίου και του κ. Αβέρωφ για λαϊκισμό:

Ως ο Υπουργός που εισήγαγα τα μέτρα θεωρώ ορθή την πρόθεση της κυβέρνησης. Τα έκτακτα μέτρα πρέπει να τερματιστούν, με την τιμή καυσίμων χαμηλότερη από πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, την άδικη καθολικότητα του μέτρου κλπ. Τέτοιες τοποθετήσεις συνιστούν διολίσθηση του ΔΗΣΥ σε λαϊκισμό.

  • Η αντικυβερνητική ανακοίνωση του ΔΗΣΥ για τα Έκτακτα Μέτρα Στήριξης, σημειώνει τα εξής:

Δημοσιεύματα που αναφέρονται στην πρόθεση της κυβέρνησης για απότομη και εξ ολοκλήρου διακοπή των έκτακτων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων μας ανησυχούν και εκφράζουμε τη διαφωνία μας.

Εάν τούτο ισχύσει, από 1η Ιουλίου οι τιμές των καυσίμων θα αυξηθούν κατά 8.3 σεντ, ενώ σημαντική αύξηση θα καταγραφεί και στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το γεγονός πως οι τιμές των καυσίμων μειώθηκαν δεν μπορεί να είναι το μοναδικό κριτήριο καθότι αυτό που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη είναι το συνολικό κόστος ζωής, το οποίο συνεχίζει να αυξάνεται. Αλλά και, όσο αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι αυτή τη -θερινή- περίοδο που απαιτείται η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. 

Έχοντας υπόψη την πορεία των δημοσίων οικονομικών και του κόστους ζωής θέση μας είναι ότι και τα δύο μέτρα πρέπει να παραταθούν ως έχουν τουλάχιστον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Άλλωστε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πρόσφατη Σύστασή της αναφέρει ότι τα εν λόγω μέτρα επιτρέπεται να παραταθούν μέχρι το τέλος του έτους. Δεν μπορούμε, επίσης, παρά να επισημάνουμε ότι κατά τη θέσπιση των μέτρων αυτών το περασμένο έτος, τα νυν συγκυβερνώντα κόμματα θεωρούσαν τα μέτρα ανεπαρκή και ζητούσαν περισσότερα.

Τα κατοχικά στρατεύματα του Αττίλα στην Κύπρο, ακρωτηριάζουν την Ε.Ε.: Ισχυρή παρέμβαση του Κώστα Μαυρίδη στο Ευρωκοινοβούλιο

Στραπάτσο και στο Μπακού: Ούτε το Αζερμπαϊτζάν επέτρεψε στο αεροπλάνο του Ερντογάν απευθείας πτήση από τα κατεχόμενα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: