Εκεί που ο Ιούλιος Καίσαρας αναφώνησε «κι εσύ τέκνον Βρούτε»: Aνοίγει για το κοινό η πλατεία που έπεσε νεκρός ο σπουδαιότερος Ρωμαίος αυτοκράτορας

File Photo απεικόνιση της δολοφονίας του Ιούλιου Καίσαρα Image by Gordon Johnson from Pixabay




Οι λάτρεις της ιστορίας θα μπορούν να περπατήσουν κοντά στο σημείο όπου ο θρύλος λέει ότι ο Ιούλιος Καίσαρας βρήκε το αιματηρό του τέλος, όταν οι αρχές της Ρώμης εγκαινιάσουν την Τρίτη έναν νέο διάδρομο στην αρχαία τοποθεσία.

Οι αφηγήσεις, που εμπλουτίστηκαν από τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ, λένε ότι ο Ρωμαίος δικτάτορας μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από μια ομάδα δυσαρεστημένων συγκλητικών στον πρώτο πανσέληνο του Μαρτίου – στις 15 Μαρτίου – το 44 π.Χ..

Σύμφωνα με την παράδοση, πέθανε στην κεντρική πλατεία Largo Argentina της πρωτεύουσας όπου βρίσκονται τα ερείπια τεσσάρων ναών.

Όλοι τους βρίσκονται σήμερα κάτω από το επίπεδο του δρόμου και μέχρι πρότινος μπορούσε κανείς να τους δει μόνο πίσω από μπάρες κοντά σε έναν πολυσύχναστο οδικό κόμβο.

Από την Τρίτη, οι επισκέπτες θα μπορούν να κινούνται στο χώρο στο επίπεδο του εδάφους στον πεζόδρομο και να βλέπουν τις κατασκευές από κοντά.

Ο ιταλικός οίκος μόδας Bulgari χρηματοδότησε τις εργασίες σε μια τοποθεσία που ανακαλύφθηκε και ανασκάφτηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στη Ρώμη τη δεκαετία του 1920.

Η περιοχή – κοντά στο σημείο όπου ο Καίσαρας υποτίθεται ότι αναφώνησε “Et tu, Brute?” («Και εσύ, Βρούτο;») όταν είδε τον φίλο του Βρούτο ανάμεσα στους δολοφόνους του – φιλοξενεί αυτές τις μέρες επίσης ένα καταφύγιο για αδέσποτες γάτες.

Οι κάτοικοι που δεν μένουν μόνιμα στη Ρώμη θα πληρώσουν εισιτήριο 5 ευρώ για να το επισκεφθούν.

ΠΗΓΗ: CNN μέσω ertnews.gr

Είναι Ισπανοί προσκυνούν την Ελληνική μυθολογία: Οι PichiAvo γεμίζουν με τεράστια γράφιτι πολυώροφα κτίρια σε όλο τον κόσμο με αναπαραστάσεις των 12 Ολύμπιων θεών [videos photos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: