Ξέμεινε από τανκς ο Πούτιν: Ένα και μοναδικό κι αυτό 80 ετών παρέλασε στη Μόσχα * Λιγότεροι φαντάροι, άφαντα τα μαχητικά αεροσκάφη [videos]

Το ένα και μοναδικό τανκ της σοβιετικής εποχής που πήρε μέρος στην φετινή παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία. EPA, STRINGER




Η στρατιωτική παρέλαση που έλαβε χώρα σήμερα  στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας ήταν μικρότερη – ήταν ουσιαστικά το 1/4 των τελευταίων χρόνων  και περιελάμβανε μόλις  ένα τανκ –ένα Τ-34 ηλικίας 80 ετών– και καμία πτήση με πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Το Κρεμλίνο προσπάθησε πολύ, αλλά η κακουχία της “ρωσικής στρατιωτικής μηχανής”, οι συντριπτικές απώλειες σε ανθρώπους και εξοπλισμό, σαν να άφησε πολύ βαθιά τα ίχνη της στην φετινή παρέλαση απ’ την οποία έλειπε η όποια, έστω μικρή νίκη κατά των Ουκρανών.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agentstvo μετέδωσε ότι υποτίθεται πως 10.000 στρατιώτες θα συμμετείχαν στην στρατιωτική παρέλαση για την “Ημέρα της Νίκης” ενώπιον του Βλαντιμίρ Πούτιν και της ηγεσίας της χώρας, αλλά στην πραγματικότητα ήταν περίπου 8.000 – οι λιγότεροι από το 2008.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου, συμμετείχαν και αυτοί που πολεμούν εναντίον της Ουκρανίας, αλλά πολλοί στρατιωτικοί σχηματισμοί που εκπροσωπήθηκαν πέρυσι έλειπαν .

Συγκεκριμένα, η 4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία  Kantemirovskaya, της οποίας τα στρατεύματα βρίσκονταν στην Περιφέρεια του Χαρκόβου κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης της Ουκρανίας το περασμένο φθινόπωρο, ήταν άφαντη, έγραψε το Agentstvo.

Η ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού που μεταφέρθηκε στην Κόκκινη Πλατεία ήταν επίσης πολύ μικρότερη από το 2022. Η ρωσική υπηρεσία του BBC ανέφερε ότι το Κρεμλίνο φέρεται να είχε συγκεντρώσει 125 μονάδες συνολικά.

Υπήρξε μόνο ένα τανκ στην παρέλαση, ένα μουσειακό κομμάτι T-34, το οποίο είναι περίπου 80 ετών. Πέρυσι, υπήρχαν περίπου 20 διαφορετικά άρματα μάχης των οποίων ηγείτο το T-34 ως “μουσειακό κομμάτι” και υπόμνηση της σοβιετικής νίκης επί των ναζί.

Φέτος, με τις τεράστιες απώλειες σε άρματα μάχης, ήταν μόνο του το γερασμένο T-34 και το ακολουθούσαν  μόνο μερικά θωρακισμένα αυτοκίνητα- 51 συνολικά οχήματα μετείχαν στην παρέλαση.

Η παραδοσιακή αερογέφυρα της “Ημέρας της Νίκης” – στην οποία συμμετείχαν τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-30SM, Su-34 και Su-35S που πετούσαν σε σχηματισμό – ακυρώθηκε επίσης εκ των προτέρων.

Με πληροφορίες από The New Voice of Ukraine/ SkyNews

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: