Το πρόγραμμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στη Γερμανία: Σημαντικές συναντήσεις με την αναθέρμανση του Κυπριακού στο επίκεντρο

FILE PHOTO: O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel, Βρυξέλλες 22 Μαρτίου 2023. ΚΥΠΕ, ΓΤΠ




Σημαντική ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σε σχέση με την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, σε ζητήματα οικονομίας καθώς και για το θέμα του μεταναστευτικού, θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θα βρίσκεται στη Φρανκφούρτη για την ειδική τελετή για την 25η Επέτειο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Αυτο σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής κυβένρησης Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει σε δείπνο με την Πρόεδρο της ΕΚΤ κα Christine Lagarde και τους κύριους προσκεκλημένους, τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Olaf Scholz και τους Προέδρους των τριών θεσμικών οργάνων της ΕΕ, την κα Ursula Von de Leyen, την κα Roberta Metsola και τον κ. Charles Michel. Στην τελετή θα λάβουν μέρος και άλλοι ηγέτες κρατών.

Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη συνάντηση που θα έχει στο Βερολίνο με τον Γερμανό Καγκελάριο κ. Olaf Scholz, θα ανταλλάξει σε βάθος απόψεις για προώθηση της πρότασής του για ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου από την ΕΕ στην προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Γερμανός Καγκελάριος θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς και θέματα ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων, καθώς και τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία, ως μια από τις χώρες που διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο εντός της Ευρωπαϊκής οικογένειας, αποτελεί σημαντικό εταίρο της Κύπρου στην προσπάθειά μας για επίλυση του κυπριακού προβλήματος εντός του συμφωνημένου πλαισίου.

Φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος μέσω χιλιάδων δήθεν «σωματείων» αποκαλύπτεται στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: