Θύμα εκβιασμού ο Μπιλ Γκέιτς για εξωσυζυγική σχέση με νεαρή Ρωσίδα: Oι σχέσεις του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν [videos]

File Photo: Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. EPA, GIAN EHRENZELLER




Ο καταδικασμένος για σεξουαλική διακίνησης Τζέφρι Έπσταϊν φαίνεται ότι απειλούσε τον Μπιλ Γκέιτς και προσπάθησε να εκβιάσει τον πολυδισεκατομμυριούχο για την εξωσυζυγική του σχέση με μία Ρωσίδα παίκτρια μπριτζ, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Wall Street Journal.

Μιλώντας στην εφημερίδα, πηγές που γνωρίζουν το θέμα ανέφεραν ότι αφού ο Έπσταϊν έμαθε για τη σχέση του συνιδρυτή της Microsoft με τη Ρωσίδα παίκτρια Μίλα Αντόνοβα, απείλησε τον Γκέιτς να του αποζημιώσει για τα δίδακτρα που είχε αρχικά καλύψει ο Έπσταϊν για να παρακολουθήσει η Αντόνοβα μεθήματα κωδικοποίησης λογισμικού

Η απειλή του Έπσταϊν προς τον Γκέιτς ήρθε με τη μορφή ενός email που έστειλε το 2017 αφού απέτυχε να πείσει τον Γκέιτς να συμμετάσχει σε ένα φιλανθρωπικό ταμείο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που προσπάθησε να δημιουργήσει, σύμφωνα με τις πηγές.

Ο Γκέιτς γνώρισε την Αντόνοβα περίπου το 2010, όταν ήταν 20 χρονών, και συνέχισε να παίζει μπριτζ μαζί της. Σε ένα βίντεο στο YouTube το 2010, η Antonova αφηγήθηκε ένα τουρνουά που έπαιξε με τον Gates, λέγοντας: «Δεν τον κέρδισα αλλά προσπάθησα να τον κλωτσήσω με το πόδι μου».

Σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από την εφημερίδα, η Antonova ήθελε να δημιουργήσει μια διαδικτυακή επιχείρηση και προσπαθούσε να εξασφαλίσει κεφάλαια. Μέσω του Μπόρις Νίκολιτς, στενού συμβούλου του Γκέιτς, η Αντόνοβα παρουσιάστηκε στον Έπσταϊν για να τη βοηθήσει να συγκεντρώσει κεφάλαια για την πρωτοβουλία της, με στόχο να  ποιοτικά σεμινάρια για αρχάριους και προχωρημένους παίκτες»

Η Antonova και ο Nikolic συνάντησαν τον Epstein στο αρχοντικό του τον Νοέμβριο του 2013 στη Νέα Υόρκη, όπου του παρουσίασαν τις προτάσεις της για συγκέντρωση κεφαλαίων και αναζήτησε μισό εκατομμύριο δολάρια. Η Antonova είπε ότι ο Epstein τελικά δεν επένδυσε στην πρωτοβουλία.

Ωστόσο, η Antonova συνέχισε να μένει σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη ένα χρόνο αργότερα που της παρείχε ο Epstein. «Δεν αλληλεπιδρούσα μαζί του ή με κανέναν άλλο όσο ήμουν εκεί», είπε.

Ο Έπσταϊν κάποια στιγμή πλήρωσε την Αντόνοβα για να πάει σε σχολή κωδικοποίησης λογισμικού, ανέφερε η εφημερίδα.

«Ο Έπσταϊν συμφώνησε να πληρώσει και πλήρωσε απευθείας στο σχολείο». «Δεν ανταλλάχθηκε τίποτα. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό «Όταν τον ρώτησα, είπε κάτι  του τύπου ότι ήταν πλούσιος και ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους όποτε μπορούσε».

Την περίοδο που η Antonova προσπαθούσε να προωθήσει την πρωτοβουλία της, ο Epstein προσπαθούσε επίσης να δημιουργήσει το δικό του ταμείο. Σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από την εφημερίδα, ο Έπσταϊν προσπαθούσε να ιδρύσει το φιλανθρωπικό του ταμείο με την JP Morgan, το οποίο θα απαιτούσε από εξαιρετικά πλούσια άτομα να κάνουν μια ελάχιστη συνεισφορά 100 εκατομμυρίων δολαρίων και να του πληρώσουν εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές.

Το ταμείο υποτίθεται ότι ήταν ένας τρόπος για τον Έπσταϊν να ξαναχτίσει τη φήμη του, αφού αναγκάστηκε να καταγραφεί ως σεξουαλικός διακινητής και είχε δηλώσει ένοχος το 2008 για προσέλκυση και προσαγωγή ανηλίκου σε πορνεία, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα.

Έγγραφα που εξετάστηκαν  έδειξαν ότι το ταμείο του Epstein εξαρτιόταν από τη λήψη υποστήριξης από τον Gates.

Σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκαν στα στελέχη της JP Morgan, ο Έπσταϊν προσπάθησε να γίνει στενός σύμβουλος του Γκέιτς, παρόλο που δεν συμπεριέλαβε τον συνιδρυτή της Microsoft στα μηνύματα τα οποία εξέτασε η εφημερίδα

«Στην ουσία, αυτό το [ταμείο] θα επιτρέψει στον Bill να έχει πρόσβαση σε άτομα υψηλότερης ποιότητας, επενδύσεις, κατανομή, διακυβέρνηση χωρίς να αναστατώσει ούτε τον γάμο του ούτε τις ευαισθησίες [sic] των σημερινών υπαλλήλων του ιδρύματος», έγραψε ο Έπσταϊν σε ένα email τον Αύγουστο του 2011. .

Μιλώντας στην εφημερίδα, ένας εκπρόσωπος της JP Morgan είπε: «Η εταιρεία δεν τον χρειαζόταν συστάσεις. Γνωρίζοντας τι γνωρίζουμε σήμερα, θα θέλαμε να μην είχαμε κάνει ποτέ δουλειές μαζί του.»

Ομοίως, η εφημερίδα ανέφερε ότι ένας εκπρόσωπος του Γκέιτς «είπε ότι ο Έπσταϊν δεν δούλεψε ποτέ για τον Γκέιτς και παρεξήγησε τους δεσμούς τους στις επικοινωνίες με την JP Morgan και άλλους».

Το 2017, ο Έπσταϊν έστειλε email στον Γκέιτς για την Αντόνοβα μετά τη λήξη της εξωσυζυγικής σχέσης του Γκέιτς, είπαν στην εφημερίδα άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Έπσταϊν ζήτησε από τον Γκέιτς να του επιστρέψει τα έξοδα της φοίτησης της Antonova.

«Ο τόνος του μηνύματος ήταν ότι ο Έπσταϊν γνώριζε για την υπόθεση και μπορούσε να την εκθέσει», ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι ένας εκπρόσωπος του Γκέιτς είπε ότι ο ιδρυτής της Microsoft «δεν είχε οικονομικές συναλλαγές με τον Έπσταϊν».

Δύο χρόνια αργότερα, το 2019, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Έπσταϊν για σεξουαλική διακίνηση ανηλίκου και συνωμοσία για διάπραξη σεξουαλικής εμπορίας. Ο Έπσταϊν αρνήθηκε τις κατηγορίες και αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης. Πέθανε μήνες αργότερα υπό κράτηση αυτοκτονώντας

Με πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Οι Ρώσοι εισβολείς δεν ξεκληρίζουν μόνον ανθρώπους: Δεκάδες χιλιάδες νεκρά δελφίνια στη Μαύρη Θάλασσα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: