Οι Ρώσοι εισβολείς δεν ξεκληρίζουν μόνον ανθρώπους: Δεκάδες χιλιάδες νεκρά δελφίνια στη Μαύρη Θάλασσα [videos]

FILE PHOTO: Νεκρό δελφίνι σε ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Screenshot via YouTube@Radio Free Europe/Radio Liberty




Όχι μόνο άνθρωποι, αλλά και ζώα, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων θηλαστικών, σκοτώνονται στον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας λόγω της βαρβαρότητας του ρωσικού στρατού, έγραψε ο σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, Petro Andriushchenko στο Telegram στις 19 Μαΐου.

Δημοσίευσε ένα βίντεο με ένα νεκρό δελφίνι που βρέθηκε στην ακτή της Αζοφικής Θάλασσας, το βόρειο δηλαδή τμήμα της Μαύρης Θάλασσας που ενώνεται μέσω του πορθμού του Κερτς.

“Τα δελφίνια συνεχίζουν να πεθαίνουν. Με αυτή τη θερμοκρασία του αέρα και αυτή την εποχή του χρόνου, μόνο οι ενέργειες των κατακτητών θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην περιβαλλοντική υποβάθμιση (που βλέπουμε) στην Αζοφική Θάλασσα”, έγραψε ο Andriushchenko.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ενέργειες του ρωσικού στρατού οδηγούν σε καταστροφή για τη θαλάσσια ζωή.

Οι περιβαλλοντολόγοι κρούουν εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ivan Rusev, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του Εθνικού Φυσικού Πάρκου Tuzly Lagoons (που βρίσκεται στην περιφέρεια της Οδησσού) και διδάκτωρ οικολογίας o οποίος ασχολείται με την θαλάσσια ζωή στη Μαύρη Θάλασσα εδώ και 40 χρόνια,  αναφέρθηκε πρόσφατα σχετικά με τις ζοφερές στατιστικές των θαλάσσιων θηλαστικών που πεθαίνουν λόγω των ενεργειών του ρωσικού στρατού:

  • Είπε ότι υπολογίζει ότι εκατοντάδες δελφίνια πέθαναν στη Μαύρη Θάλασσα μόνο τον Απρίλιο του 2023.

Έχει επίσης υπολογίσει ότι 50.000 δελφίνια της Μαύρης Θάλασσας έχουν σκοτωθεί από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία πέρυσι.

Οι νάρκες, οι υποβρύχιες εκρήξεις και το ισχυρό σόναρ ρωσικών υποβρυχίων και πολεμικών πλοίων ευθύνονται για την αύξηση των θανάτων δελφινιών, είπε σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το RFE/RL στις 3 Δεκεμβρίου.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από The New Voice of Ukraine

 

«Ο πλανήτης γη στο οικολογικό σταυροδρόμι»: 1007 γραφίστες από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο Διεθνή Διαγωνισμό του Μουσείου Τυπογραφίας των Χανίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: