«Θανατηφόρα» η συνάντηση με τον Πούτιν; Σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Μόσχας ο δικτάτορας της Λευκορωσίας Λουκασένκο [videos]

FILE PHOTO: Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο σε κακή κατάσταση παρακολουθεί την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία την 9η Μαϊου. Η εμφάνισή του αυτή πυροδότησε αρχικά τις φήμες για την υγεία του. EPA, GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL




Ο Λευκορώσος δικτάτορας Αλεξάντερ Λουκασένκο εισήχθη σε νοσοκομείο της Μόσχας, ανέφερε εξέχον στέλεχος της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας και πρώην υποψήφιος για την προεδρία, Βαλέρι Τσέπκαλο, με ανάρτησή του στο Twitter.

Μετά από συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Λουκασένκο μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μόσχας σε κρίσιμη κατάσταση.

«Έχουν διεξαχθεί διαδικασίες αιμοκάθρασης και η κατάσταση του Λουκασένκο κρίνεται ότι δεν επιτρέπει την μεταφορά του. Οι ενορχηστρωμένες προσπάθειες για τη διάσωση του Λευκορώσου δικτάτορα είχαν ως στόχο να διαλύσουν τις εικασίες σχετικά με υποτιθέμενη συμμετοχή του Κρεμλίνου στη δηλητηρίασή του », έγραψε ο Τσέπκαλο στο Twitter.

Μάλιστα, ο Τσέπκαλο, σημειώνοντας πως ο Λουκασένκο παραμένει υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, προσθέτει:

“Ανεξάρτητα από το αν αναρρώσει ή όχι, οι γιατροί προειδοποιούν για την πιθανότητα υποτροπών. Ως εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Φόρουμ της Λευκορωσίας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, προτρέπουμε ένθερμα τους δυτικούς ηγέτες να συγκαλέσουν στρατηγική σύνοδο τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν την πρωτοβουλία «Εκλογές» και άλλα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να διασφαλιστεί η μεταβατική περίοδος”.

 

Ο ίδιος ο Λουκασένκο είχε αναφερθεί στην απουσία του από τη δημόσια ζωή στις 23 Μαΐου, αποδίδοντάς την σε ασθένεια.

«Αδενοϊός ή οτιδήποτε άλλο ήταν; Αδενοϊός. Δεν είναι τίποτα… Αλλά επειδή δεν είχα την ευκαιρία να λάβω θεραπεία… συσσωρεύτηκαν όλα».

«Οπότε δεν σκοπεύω να πεθάνω, παιδιά. Θα βασανίζεστε μαζί μου για πολύ καιρό», πρόσθεσε ο δικτάτορας.

Ενώ η ακριβής φύση της ασθένειας του Λουκασένκο παραμένει άγνωστη, οι αδενοϊοί μπορούν να προκαλέσουν ένα ευρύ φάσμα παθήσεων στους ανθρώπους, που κυμαίνονται από οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις έως σοβαρές καταστάσεις σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η τελευταία εμφάνιση

Ο Λουκασένκο εθεάθη τελευταία φορά δημοσίως όταν παρέστη στην παρέλαση στη Μόσχα στις 9 Μαΐου, αλλά εμφανίστηκε σε άσχημη κατάσταση.

Δήλωσε ότι δεν μπορεί να περπατήσει μερικές εκατοντάδες μέτρα μέχρι την τελετή κατάθεσης λουλουδιών στο πλευρό του Ρώσου δικτάτορα Πούτιν και των προέδρων του Τατζικιστάν, της Κιργιζίας, του Καζακστάν, του Ουζμπεκιστάν, του Τουρκμενιστάν, καθώς και του πρωθυπουργού Αρμενία. Έτσι, μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο.

Ωστόσο, δεν παρέστη για πρώτη φορά στο καθιερωμένο γεύμα με τον Πούτιν μαζί με τους άλλους ηγέτες.

Παρατηρήθηκε επίσης ένας επίδεσμος στο χέρι του και κατά την επιστροφή του από τη Μόσχα, ενώ απροσδόκητα δεν προχώρησε στην καθιερωμένη ομιλία του στην Πλατεία Νίκης στο Μινσκ.

  • Προς διάψευση των φημών από το προεδρικό μέγαρο κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του να επισκέπτεται στρατιωτική βάση, χωρίς να δοθεί τοποθεσία ή να επαληθευθεί η πραγματική ημερομηνία της φωτογράφισής του…
  • Επίσης κυκλοφόρησε και αντίστοιχο βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ακόμη με επίδεσμο στο χέρι ενώ εμφανώς δυσκολεύεται να αναπνεύσει μιλώντας…

Την περασμένη Τετάρτη, 24 Μαϊου η Υπηρεσία Τύπου της Προεδρίας της Λευκορωσίας επίσης δημοσίευσε φωτογραφία του Λουκασένκο σε χειραψία με τον Πούτιν πριν από μια σύνοδο του δεύτερου Ευρασιατικού Οικονομικού Φόρουμ .

Ο Konstantin Zatulin, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για τις Υποθέσεις της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, δήλωσε αργότερα ότι ο Λουκασένκο «απλώς αρρώστησε».

Προηγουμένως, ο Pavel Latyshko ισχυρίστηκε ότι ο δικτάτορας μπορεί να έχει μολυσματική-αλλεργική μυοκαρδίτιδα.

Με πληροφορίες από The New Voice of Ukraine

Δημοσίευσε φωτογραφία ο δικτάτορας Λουκασένκο για να διαψεύσει ότι είναι άρρωστος…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: