Σειρήνες της αεράμυνας σε (σχεδόν) όλη την Ουκρανία: Νέες κυρώσεις της Βρετανίας στη Ρωσία, στόχος ιδίως τα διαμάντια

FILE PHOTO: Ukraine serviceman of an anti-aircraft unit of the ’24 separate mechanized brigade named after King Danylo’ takes up position on ZU – 23 anti-aircraft at an undisclosed location, in Donetsk region, Ukraine, 18 May 2023. EPA, OLEG PETRASYUK




Οι αρχές της Ουκρανίας κήρυξαν σήμερα συναγερμό ενόψει νέων αεροπορικών επιδρομών της Ρωσίας σε σχεδόν όλη την επικράτεια, με εξαίρεση ορισμένους τομείς στο απώτερο δυτικό τμήμα της.

Ο ουκρανικός στρατός προειδοποίησε εναντίον πιθανόν πυραυλικών πληγμάτων στις περιφέρειες της Οδησσού και της Μικολάιφ.

Προειδοποίησε επίσης εναντίον πιθανών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι στο Κίεβο και περιφέρειες δυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος του τομέα των ορυχείων και των μεταλλείων της Ρωσίας.

Βάζει στο στόχαστρο ειδικά τις ρωσικές εξαγωγές αλουμινίου, διαμαντιών, χαλκού και νικελίου, με σκοπό να περισταλεί η δυνατότητα της Μόσχας να χρηματοδοτεί τον πόλεμο που εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ουκρανία.

«Όπως δείχνουν οι ανακοινώσεις που ανακοινώνονται σήμερα, η G7 παραμένει ενωμένη έναντι της απειλής της Ρωσίας και ανυποχώρητη στην υποστήριξη της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ρίσι Σούνακ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου.

Η σύνοδος ξεκινά σήμερα στη Χιροσίμα, στη δυτική Ιαπωνία.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters και το AFP
Κίεβο, Ukraine – Χιροσίμα, Japan

Σε ειρηνευτικές συνομιλίες με διαμεσολαβητή τον Πούτιν συμφώνησαν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: