Σε ειρηνευτικές συνομιλίες με διαμεσολαβητή τον Πούτιν συμφώνησαν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν

FILE PHOTO: O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. EPA, PAVEL BEDNYAKOV, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες που θα διεξαχθούν στην Μόσχα στις 25 Μαΐου με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στον ρόλο του μεσολαβητή, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

«Λάβαμε μια πρόταση από την ρωσική πλευρά να συμμετάσχουμε σε μια τριμερή συνάντηση με την μεσολάβηση του Ρώσου προέδρου στις 25 Μαΐου. Αποδεχθήκαμε την πρόταση», δήλωσε ο Πασινιάν κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

Η Ρωσία κατάφερε να επιτευχθεί μια εκεχειρία για να σταματήσει η διάρκειας έξι εβδομάδων σύρραξη μεταξύ των δύο χωρών το 2020, αλλά η συμφωνία αυτή δεν οδήγησε στην ειρήνη, οι εντάσεις παραμένουν σε υψηλό επίπεδο και οι εξάρσεις της βίας είναι συνήθεις.

Η Μόσχα έχει στείλει ειρηνευτική δύναμη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποίο διεθνώς αναγνωρίζεται ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, όμως ο πληθυσμός του οποίου είναι κυρίως Αρμένιοι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επίσης αναλάβει προσπάθειες για να ενθαρρύνουν τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μια συμφωνία που θα έχει διάρκεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μόσχα, Russian Federation

Πέθανε ο πατριάρχης της πλουσιότερης οικογένειας στη Βρετανία: Παρ’ ολίγον σε δημόσιο οίκο ευγηρίας με περιουσία 32,3 δισ. [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: