Σαλμάν Ρούσντι, η επιστροφή: Του απονεμήθηκε ο τίτλος του « Συντρόφου της Τιμής» στο κάστρο του Ουινδσορ

O Bρετανός συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί. EPA/SARAH YENESEL




Ο Βρετανός συγγραφέας Σάλμαν Ρούσντι δήλωσε την Τρίτη ότι επέστρεψε στο γραφείο του, αφού μαχαιρώθηκε κατ’ επανάληψη σε μια εκδήλωση πέρυσι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ρούσντι επέστρεψε στη Βρετανία για να του απονεμηθεί επισήμως ο τίτλος του «Συντρόφου της Τιμής» – μια αποκλειστική βασιλική διάκριση της οποίας οι τάξεις έχουν ανώτατο όριο τα 65 μέλη.

Μιλώντας μετά την τελετή στο Κάστρο του Ουίνδσορ, έξω από το Λονδίνο, ο 75χρονος συγγραφέας είπε ότι «χρειάστηκε λίγος χρόνος», αλλά ότι είχε ξαναρχίσει να εργάζεται.

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να ολοκληρώσει το επόμενο βιβλίο του, είπε: «Θα σας ενημερώσω».

Ο πολυβραβευμένος μυθιστοριογράφος, ένας πολιτογραφημένος Αμερικανός που ζει στη Νέα Υόρκη εδώ και 20 χρόνια, έχασε την όρασή του από το ένα μάτι μετά από επανειλημμένες μαχαιριές στη σκηνή τον περασμένο Αύγουστο, ενώ μιλούσε σε καλλιτεχνικό κέντρο.

Τον Φεβρουάριο, γύρω από την κυκλοφορία του τελευταίου μυθιστορήματός του «Η Πόλη της Νίκης», ο συγγραφέας δήλωσε στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επίθεση ότι αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στο γράψιμο και ότι υπέφερε από μετατραυματικό στρες.

Φορώντας γυαλιά με μαύρο φακό στο δεξί του μάτι, ο Ρούσντι δήλωσε στο Ουίνδσορ ότι ήταν «μεγάλη τιμή» να αναγνωρίζεται για το «έργο της ζωής του», μετά την καθιέρωσή του από την πριγκίπισσα Άννα.

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Τα παιδιά του Μεσονυκτίου» τιμήθηκε με τον βρετανικό τίτλο του ιππότη το 2007.

Ο Ρούσντι έχει πέσει θύμα επανειλημμένων απειλών κατά της ζωής του και απόπειρων δολοφονίας από τη δημοσίευση του βιβλίου του «Oι σατανικοί στίχοι» το 1988, το οποίο κηρύχθηκε βλάσφημο από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Δεν είναι ένα απλό… ρολόι Patek Philippe: Ανήκε στον Τελευταίο Αυτοκράτορα της Κίνας * Πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ $5,1 εκατ. [videos]

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: