Προεκλογικός «χαμός» στον αέρα του ΣΚΑΙ: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τη 17 Νοέμβρη, είπε δημοσιογράφος * Παρενέβη η Τσαπανίδου, αποχώρησε ο Γιώργος Τσίπρας

To πάνελ της εκπομπής προ του επεισοδίου μεταξύ Λάμψια – Τσίπρα και την αποχώρηση του τελευταίου. Screenshot via Glomex/ΣΚΑΙ




Η ένταση της προεκλογικής περιόδου “εισέβαλε” στο τηλεοπτικό στούντιο του ΣΚΑΙ όπου ο διαξιφισμός μεταξύ εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφου, οδήγησε σε τηλεφωνική παρέμβαση της εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε αποχώρηση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Η Ελλάδα αποφασίζει», που παρουσιάζει η Σία Κοσιώνη, παραβρέθηκαν ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Η φράση του κ. Λάμψια που σηματοδότησε το επεισόδιο στον τηλεοπτικό αέρα ήταν:

«Δεν μπορεί να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, όταν οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη και άλλα παρόμοια».

Ο δημοσιογράφος στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «ορισμένοι εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν καθαροί υποστηρικτές καταδικασθέντων για τη 17 Νοέμβρη» και ότι, «φόρα παρτίδα προσπαθεί ο κύριος Τσίπρας να αντιγράψει τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου 40 χρόνια πριν – που είναι και λίγο αστείο – αλλά μερικές φορές προσπαθεί να μιμηθεί και τη φωνή του. Πέθανε και ο Χάρρυ Κλυνν, τον έκανε καλύτερα από τον Τσίπρα τον Ανδρέα Παπανδρέου στις μιμήσεις. Πρέπει να σοβαρευτούμε».

Ο προσκεκλημένος στην εκπομπή Γιώργος Τσίπρας του ζήτησε να ανασκευάσει, κάτι που δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο κ.Τσίπρας.

Η ένταση είχε σαν αποτέλεσμα και την τηλεφωνική παρέμβαση της Πόπης Τσαπανίδου.

«Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι να παρέμβω σε μία εκπομπή για ένα λόγο που είναι εξαιρετικά δυσάρεστος και εξαιρετικά προσβλητικός για τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα στελέχη του, απέναντι στους ψηφοφόρους.

Είχατε φιλοξενήσει τον κ. Λάμψια στο δελτίο σας, ακούσατε το σχόλιό του, τον ρωτήσατε για τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τόσο στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον αποκάλεσε μίμο του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό που προσπάθησε να σας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας που τον είχατε καλεσμένο, τον οποίο ενημέρωσα για τα όσα είχανε γίνει, αλλά δεν πρόλαβε να σας εξηγήσει και τον δεύτερο λόγο για τον οποίο απαίτησε τη συγγνώμη από τον κ. Λάμψια και του ζήτησε να ανακαλέσει το σχόλιο του, δεν ήταν μόνο προσβολή για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ήταν μια προσβολή για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν γράψει μια ιστορία, έχουν ιστορικές διαδρομές γιατί ο κ. Λάμψιας τους χαρακτήρισε υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν. Αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό και απίστευτα βαρύ και όχι μόνο, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ντροπή», είπε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ώρες αργότερα, ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για βαριά προσβλητική επίθεση κατά του κόμματος και των στελεχών του, από τον δημοσιογράφο και κεντρικό σχολιαστή του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ κ. Παναγιώτη Λάμψια.

Ακολούθως αναφέρει: «Στο κεντρικό δελτίο με παρουσιάστρια τη Σία Κοσιώνη, συκοφάντησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως «υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν» και υποτίμησε τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που τιμούν με την ψήφο και την υποστήριξή τους τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι είναι ‘γενίτσαροι’».

Ακολούθως αναφέρει ότι «Στο -υποβολιμαίο;- παραλήρημά του ο κ. Λάμψιας, μίλησε ακόμη για ‘ορφανά του ‘Ακη’ και χαρακτήρισε ‘μίμο’ τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Η προσπάθειά του όμως, να σκεπάσει με λάσπη τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των πολιτών που σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ακουμπάν τις ελπίδες τους, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην Αριστερά, δεν θα περάσει. Όσο κάποιοι στον πανικό τους για την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και την πολιτική αλλαγή, ποντάρουν στην τοξικότητα, εμείς θα τους απαντούμε με συγκροτημένο προγραμματικό προοδευτικό λόγο, δημοκρατική δύναμη και ηρεμία».

Θέλει να στρίψει το τιμόνι της Αρμενίας ανάποδα ο ηγέτης του Εθνικού Δημοκρατικού Συνασπισμού: Συνέντευξη με τον Αρμένιο Jirayr Sefilian

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: