Παραιτήθηκε η 19χρονη που είχε διορίσει ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Κώστας Κουμής: Με μισθό 2500 ευρώ το μήνα και χωρίς πτυχίο!

Ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Ο υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, ανακοίνωσε ότι η 19χρονη, που είχε προσληφθεί με συμβόλαιο, κυρίως για διαχείριση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Υφυπουργείου, υπέβαλε σήμερα παραίτηση, γιατί δεν μπορούσε να αντέξει το κλίμα που είχε δημιουργηθεί εναντίον της.

Στην πρώτη αντίδραση του για το θέμα, στην κρατική τηλεόραση, ο υφυπουργός τόνισε ότι πήρε τρεις φορές γνωμοδότηση για το ότι δεν υπήρχε παρανομία στη σύναψη συμβολαίου με νεαρό άτομο ή μη πτυχιούχο, για τη συγκεκριμένη θέση.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ουδέποτε επικοινώνησε είτε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε με το Προεδρικό Μέγαρο, για το συγκεκριμένο θέμα.

Καταγγέλλοντας ότι η νεαρή, ο ίδιος, αλλά και μέλη της οικογένειας του δέχθηκαν πολλές επιθέσεις για το συγκεκριμένο θέμα, ο Κώστας Κουμής σημείωσε ότι σέβεται τις απόψεις του Γενικού Ελεγκτη και ότι, «εάν το ίδιο το σύστημα νοσεί, θα πρέπει να διορθωθεί».

Ωστόσο, είπε, «ο χαρακτηρισμός δεν είναι επιτρεπτός, αποτελεί αόριστη τοποθέτηση».

«Το Υφυπουργείο απασχολούν πιο σοβαρά προβλήματα και θα πρέπει να μας αφήσουν να εργαστούμε, ώστε να κριθούμε από το αποτέλεσμα» κατέληξε.

Σημειώνουμε ότι θύελλα πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων προκάλεσε η δημοσιοποίηση μέσω ενός παραπολιτικού σχολίου του «Φιλελεύθερου» (Φρίξος Δαλίπης) της περίπτωσης εργοδότησης 19χρονης χωρίς πτυχίο, στη θέση συνεργάτη του υφυπουργού Τουρισμού, με μισθό 2500 ευρώ τον μήνα.

Το θέμα προκάλεσε νωρίς χθες το πρωί την παρέμβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας η οποία θέτει ζήτημα ελέγχου για όλους τους συμβούλους που έχουν προσληφθεί από Υπουργούς και Υφυπουργούς, σημειώνοντας πώς θα δώσει στη δημοσιότητα όσα από τα στοιχεία αυτά, είναι επιτρεπτό να δοθούν, τονίζοντας πώς είναι «πρόδηλα παράνομη και καταχρηστική».

Η Ελεγκτική Υπηρεσία στην ιδιαίτερα δηκτική ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει αναφορά στη απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιου του Μαρτίου του 2019, σύμφωνα με την οποία υπάρχει καθορισμένο πλαίσιο απασχόλησης συμβούλων/ συνεργατών, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να έχουν  συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και είναι κάτοχοι πτυχίου.

Κυβερνητικές διέρρεαν ως απάντηση ότι υπήρξε νέα απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, με την οποία ακύρωνε την προηγούμενη του απόφαση του Μαρτίου, θέλοντας ουσιαστικά να αναδείξουν ότι νομότυπα έγινε η εργοδότηση της 19χρονης στο Υφυπουργείο Τουρισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπευσε χθες να καθησυχάσει τις αντιδράσεις δηλώνοντας πώς δεν θα γίνει τίποτα που ξεφεύγει του πλαισίου της νομιμότητας και λέγοντας πώς δεν πρέπει να γίνεται καννιβαλισμός.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα συγκεκριμένου διορισμού στο Υφυπουργείο Τουρισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι:

«Τίποτα μα τίποτα δεν θα γίνει που ξεφεύγει του πλαισίου της νομιμότητας. Και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Από κει και πέρα αν υπάρχει οποιαδήποτε κριτική η οποία είναι καλοδεχούμενη κριτική θα πρέπει να γίνεται προς την Κυβέρνηση, προς την εκτελεστική εξουσία και να μην γίνεται κανιβαλισμός εναντίον ατόμων. Επιτέλους ας είμαστε λίγο προελκτικοί, να γίνεται η κριτική, είναι ευπρόσδεκτη, είναι καλοδεχούμενη, είμαστε σε μια δημοκρατική χώρα, αλλά να γίνεται προς την εκτελεστική εξουσία».

Επανέλαβε ότι δεν θα γίνει κάτι που ξεφεύγει του πλαισίου νομιμότητας, σημειώνοντας ότι «είμαι κάθετος σε αυτό το θέμα επί όλων των πτυχών που άπτονται αποφάσεων, νομοθεσιών, κανονισμών κ.ο.κ.».

Επίσκεψη Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ: Συναντήσεις με πρόεδρο και Νετανιάχου – Επίσκεψη σε Πατριαρχείο και μουσείο Ολοκαυτώματος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: