Ο Iλον Μασκ διόρισε την έμπειρη στο χώρο της διαφήμισης Λίντα Γιακαρίνο CEO του Twitter

Σε ένα συνέδριο για την διαφήμιση τον περασμένο μήνα, η Λίντα Γιακαρίνο, συνομιλεί με τον Ίλον Μασκ. Screenshot via YouTube@ElonAlerts/https://www.youtube.com/watch?v=ypZNWjPpOuI




Ο Έλον Μασκ διόρισε την πρώην επικεφαλής διαφήμισης της NBCUniversal, Λίντα Γιακαρίνο, νέα διευθύνουσα σύμβουλο του Twitter, κάπου έξι μήνες αφότου ο δισεκατομμυριούχος προέβη στην αμφιλεγόμενη εξαγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω τη Linda Yaccarino ως τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο του Twitter!» έγραψε ο Μασκ. «Η @LindaYacc θα επικεντρωθεί κυρίως στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ εγώ θα επικεντρωθώ στο σχεδιασμό προϊόντων και στη νέα τεχνολογία».

Ο Μασκ – ο οποίος αγόρασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πέρυσι για 44 δισεκατομμύρια δολάρια – επιζητούσε να βρει κάποιον άλλον να ηγηθεί της εταιρείας και ο ίδιος να εστιάσει ξανά την προσοχή του στις άλλες επιχειρήσεις του, όπως η Tesla και η εταιρεία πυραύλων SpaceX.

Η Γιακαρίνο εκσυγχρόνισε τη διαφημιστική επιχείρηση του τμήματος ψυχαγωγίας και μέσων ενημέρωσης της Comcast Corp και βρισκόταν σε συζητήσεις για τη θέση πριν το NBC ανακοινώσει την αποχώρησή της το πρωί της Παρασκευής.

Από τότε που ο Μασκ εξαγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο, οι διαφημιστές έχουν εγκαταλείψει την πλατφόρμα, ανησυχώντας ότι οι διαφημίσεις τους θα μπορούσαν να εμφανίζονται δίπλα σε ακατάλληλο περιεχόμενο, αφού η εταιρεία έχασε σχεδόν το 80% του προσωπικού.

Ο Μασκ νωρίτερα φέτος αναγνώρισε ότι το Twitter υπέστη μαζική μείωση των διαφημιστικών εσόδων.

Η Γιακαρίνο  θα φέρει στο Twitter ένα πλούσιο ιστορικό στη διαφήμιση, στην οποία βασίζεται η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να βγάλει χρήματα.

«Αν το Twitter θέλει να κερδίσει χρήματα καλύτερα από ό,τι πριν, τότε η Λίντα θα ήταν το ιδανικό άτομο για να συμβεί αυτό», δήλωσε η Κλαιρ Άτκινσον, επικεφαλής ανταποκρίτρια μέσων ενημέρωσης στο Business Insider, η οποία έχει παρακολουθήσει την 20ετή καριέρα της Γιακαρίνο.

Mε πληροφορίες από Reuters/BBC

 

Δυο μαθητές γυμνασίου και μια φοιτήτρια πληροφορικής εκπρόσωποι της Ελλάδας στον παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft Office Specialist

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: