Ο Μπάιντεν ζητεί από Κογκρέσο νόμο που να απαγορεύει τα τουφέκια εφόδου μετά το τελευταίο μακελειό στο Τέξας: «Παράλογη πράξη βίας»

FILE PHOTO: O Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν Screenshot via YouTube/CNBC Television




Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε σήμερα την “παράλογη πράξη βίας” μετά την επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο της πόλης ‘Αλεν του Τέξας το Σάββατο, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε οκτώ ανθρώπους, προτού πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικού. Ο Μπάιντεν διέταξε οι σημαίες να είναι μεσίστιες.

“Σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα της παράλογης πράξης βίας που διαπράχθηκε στο ‘Αλεν του Τέξας” οι σημαίες θα είναι μεσίστιες πάνω από τον Λευκό Οίκο, τα ομοσπονδιακά και τα στρατιωτικά δημόσια κτίρια, αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέτρεψε εκ νέου σήμερα το Κογκρέσο να απαγορεύσει τα τουφέκια εφόδου, την επομένη της πολύνεκρης επίθεσης με πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Τέξας.

“Ζητώ και πάλι από το Κογκρέσο να μου στείλει νόμο που να απαγορεύει τα τουφέκια εφόδου και τους γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας… Θα τον υπογράψω αμέσως”, δηλώνει, σύμφωνα με ανακοίνωση.

“Χρειαζόμαστε περισσότερες ενέργειες, και πιο γρήγορα για να σώσουμε ζωές”, υπογραμμίζει.

“Πάρα πολλές οικογένειες έχουν άδειες καρέκλες γύρω από το τραπέζι τους. Οι Ρεπουμπλικάνοι που είναι μέλη του Κογκρέσου δεν μπορούν να συνεχίσουν να απαντούν σε αυτή την επιδημία σηκώνοντας απλά τους ώμους. Οι σκέψεις και οι προσευχές που στέλνουν με ένα μήνυμα στο Twitter δεν αρκούν”, κατήγγειλε ο Μπάιντεν.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο της περιοχής του Ντάλας στην Πολιτεία του Τέξας, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους προτού πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικού.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και παιδιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι πολύνεκρες επιθέσεις με πυροβολισμούς είναι συχνές, έχουν περισσότερα ατομικά όπλα παρά κατοίκους.

Η έκκληση του Τζο Μπάιντεν έχει ελάχιστες πιθανότητες να οδηγήσει σε μια απαγόρευση των όπλων αυτών από το Κογκρέσο. Οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αντιτίθενται σθεναρά σε αυτό.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΓ
Ελλάδα Αθήνα 

Φρίκη στο Τέξας: «Περπατούσε αργά και πυροβολούσε αδιακρίτως»* Οκτώ νεκροί σε εμπορικό κέντρο ύστερα από επίθεση ενόπλου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: