Λάθος οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Οι Γερμανοί πρέπει να τις πληρώσουν, τελεία και παύλα…

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος προκάλεσε τις συνειδήσεις των Ελλήνων πολιτών με τις μη παραδεκτές δηλώσεις του για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Οι δηλώσεις του είναι λάθος από την αρχή μέχρι το τέλος διότι οι Γερμανοί πρέπει να αποδεχθούν και να πληρώσουν τις αποζημιώσεις.

Ο κ. Σκέρτσος ρωτήθηκε για τις αποζημιώσεις από το μεγαλύτερο κανάλι της κεντρικής Ελλάδας, ΤRT, με αφορμή την παρουσίαση, στη Λάρισα, την περασμένη Δευτέρα, του βιβλίου «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια», που έγραψε ο έγκυρος δημοσιογράφος Γιώργος Χαρβαλιάς και αναφέρεται στις σχέσεις της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Συντονιστής στην εκδήλωση με ομιλητή τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ήταν ο παρουσιαστής ειδήσεων του ΤRT Σωτήρης Πολύζος, που μία ημέρα αργότερα φιλοξένησε στην εκπομπή του τον Ακη Σκέρτσο.

Ο έμπειρος Βολιώτης δημοσιογράφος, θεώρησε ευλόγως σκόπιμο να «στριμώξει» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με διαδοχικές επισημάνσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Και έβγαλε πραγματικό λαβράκι, αφού ο κ. Σκέρτσος, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν ομιλεί εκ μέρους της κυβέρνησης ή εξ ονόματος του εαυτού του, ομολόγησε ότι δεν αποτελούν ζήτημα προς διεκδίκηση!

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του Σωτήρη Πολύζου, αν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Πολωνίας, που αξιώνει ένα ποσό-μαμούθ 1,3 τρισ. ευρώ από τη Γερμανία και να θέσουμε επιτέλους σε εθνική βάση την απαίτηση καταβολής των αποζημιώσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά και μάλιστα χωρίς κανέναν δισταγμό!

«Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε ο κ. Σκέρτσος, για να προσθέσει ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερες προκλήσεις απ’ ό,τι τα οφειλόμενα γερμανικά χρέη, όπως η προσέλκυση καλών επενδύσεων!

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ μείζονες προκλήσεις που έρχονται από το μέλλον, όπως η κλιματική κρίση, η ψηφιακή επέλαση της Τεχνητής Νοημοσύνης, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να καταλήξει: «Αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα που αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον. Εμείς είμαστε κυβέρνηση που κοιτάμε προς τα εμπρός».

Ο Σωτήρης Πολύζος προσπάθησε να μείνει στο ζήτημα, ρωτώντας αν αυτή η τοποθέτηση σημαίνει πως δεν υπάρχει το παραμικρό να περιμένουμε από την παρούσα κυβέρνηση για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Αλλά ο κ. Σκέρτσος παρέμεινε σιωπηλός και στην πρώτη ευκαιρία άλλαξε συζήτηση.

Το άγρυπνο μάτι της Ελλάδας για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία: Η “Γαλάζια Πατρίδα” επισκιάζει τη νηνεμία των τελευταίων μηνών, μετά τους σεισμούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: